Svečano otvorene nove prostorije Talijanske unije

Lokalno
07.02.2004 00:00
Izvor: redakcija/ig
D. Požarić
1
1
Nekadašnji porečki predsjednik Talijanske zajednice Elio Musizza, simboličnim presijecanjem vrpce otvorio je danas obnovljeno kazalište Zajednice Talijana – Circolo.

Podsjetimo: 1998. godine kazalište je u potpunosti izgorjelo, pa su članovi za svoje aktivnosti morali koristiti alternativne prostore.

Na inauguraciji novih prostorija, osim mnogobrojnih građana talijanske nacionalnosti, bili su prisutni i ambasador Italije u Zagrebu Alessandro Grafini, Fulio Radin, gradonačelnik Maras i mnogi drugi. Novo kazalište koje raspolaže s 120 sjedećih mjesta projektirao je poznati tršćanski arhitekt Soldano, a rekonstrukciju koja je koštala oko 500 tisuća eura financirala je talijanska Vlade posredstvom Univerista Popolare iz Trsta i Talijanske zajednice.
1
Otvaranjem kazališta ponovno se omogućava starijim i malim zborašima, ali i svim ostalim korisnicima koji bi tu znali tradicionalno zaplesati tijekom fešti da to ponovno nesmetano i čine bez razmišljanja, a istovremeno se otvara i mogućnost osnivanja novih aktivnosti koje se prije nisu mogle sprovesti zbog nedostatka prostora
2
Elio Musizza- svečano presijecanje vrpce
[slika3]Pjevački zbor Zajednice Talijana

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti