Sve što ste željeli znati o zdravstvenom odgoju na novoj web stranici

Hrvatska i svijet
06.02.2013 12:37
D. Požarić
1
1
Web stranicu zdravstveniodgoj.hr zajednički su pokrenule organizacije civilnog društva koje podržavaju zdravstveni odgoj i smatraju važnim da obrazovni sustav svoj djeci i mladima prenese osnovne informacije i razvije kompetencije koje će pridonijeti očuvanju njihovog zdravlja u različitim područjima od prevencije nasilja, ovisnosti i drugih rizika do odgovornog seksualnog ponašanja.
U tim organizacijama smatraju kako zdravstveni odgoj treba provoditi tako da se uvažavaju različitosti među mladima te promoviraju ustavne i zakonske vrijednosti kao što su mirotvorstvo, socijalna pravda, održiv razvoj, poštivanje ljudskih prava, rodnu ravnopravnost i ravnopravnost svih ljudi te zabranu diskriminacije.
Među pokretačima web stranice se nalaze osobe koje su i same bile ili jesu odgojno-obrazovni djelatnici, osobe koje se dugo godina bave neformalnim obrazovanjem te mlade osobe i roditelji. Smatraju kako je važno sadržaje zdravstvenog odgoja uvesti jer djeca i mladi imaju pravo znati kako unaprijediti i zaštiti vlastito psihičko i fizičko zdravlje, pri čemu se zalažu za praćenje procesa uvođenja zdravstvenog odgoja i evaluaciju njegove provedbe.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti