Svaki deseti učenik SŠ Mate Balote sudionik državnih natjecanja

Lokalno
08.06.2018 07:41
kb
1
1
1
Svaki deseti učenik Srednje škole Mate Balote iz Poreča ove je godine sudjelovao na državnom natjecanju, što je bio povod za jučerašnji prijem njenih učenika i mentora kod gradonačelnika Poreča Loris a Peršurić a i njegove zamjenice Nadie Štifanić Dobrilović .
Ukupno je 48 učenika i 15 profesora/mentora Mate Balote ove godine sudjelovalo na državnim natjecanjima iz talijanskog jezika, na kojima su ostvarili dva prva i dva treća mjesta.
Prva mjesta osvojile su svojim istraživačkim radom i ekipe na Smotri učeničkih zadruga te na EKO kvizu, a zapaženi rezultati ostvareni su i na državnom natjecanju iz matematike, na kojem je ekipa opće gimnazije osvojila drugo mjesto. Istraživački rad iz biologije osvojio je treće mjesto, dok je nadaleko poznata ženska odbojkaška ekipa SŠ Mate Balote na ovogodišnjem državnom prvenstvu osvojila drugo mjesto. Konačno, učenici su sudjelovali i na državnim natjecanjima iz njemačkog jezika, Mladi poduzetnik i Čitanjem do zvijezda.
-Iskreno vam čestitam što na toliko različitih područja i u tolikom broju gotovo svake godine sudjelujete na državnim natjecanjima. Tako postajete najbolji ambasadori svog grada i svoje škole, na čemu smo vam itekako zahvalni, rekao je uvodno gradonačelnik.
2
-S obzirom na to da naša škola ima četiristotinjak učenika, brojke govore sve – gotovo 11% učenika ove je godine sudjelovalo na državnom natjecanju. To je nešto s čime se malo koja škola može pohvaliti, rekao je ravnatelj škole Krešimir Bronić.
Gradonačelnik je na prijemu s mladima porazgovarao o radovima i projektima s kojima su sudjelovali na državnim natjecanjima, ali i o događanjima i potrebama mladih u Poreču. -Želim da znate kako smo ovdje za svaku vašu nedoumicu, pitanje, kritiku ili prijedlog. Puno se toga radi, ali uvijek može još bolje i tu su nam vaši prijedlozi jako vrijedni, rekao je gradonačelnik.
Uz tradicionalno zajedničko fotografiranje ispred gradske palače, Srednjoj školi Mate Balote uručena je i zahvalnica Grada za sudjelovanje na državnim natjecanjima i promociju grada.

Predstavljen projekt "Od Nazarija Saura do Josipa Broza Tita - povijest promjena nazivlja porečkih ulica"

Gradonačelnik Peršurić održao je prijem i za sudionike projekta zavičajne nastave "Od Nazarija Saura do Josipa Broza Tita - povijest promjena nazivlja porečkih ulica". Učenici agrotehničkog i ekonomskog smjera te gimnazijalci SŠ Mate Balote kroz proteklu su godinu terenskom nastavom i proučavanjem arhivske građe učili o promjenama naziva porečkih ulica, a svoj su rad objavili u knjizi i to na hrvatskom, talijanskom, njemačkom i engleskom jeziku. Određeni broj knjiga otkupit će i Grad Poreč, nakon što su za projekt zavičajne nastave već dobili financijsku podršku od Istarske županije. (kb)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti