Sv. Petar u Šumi: Uzbudljivo na prvom Cica festu

Istra
04.05.2013 22:40
B.Ž.
Natjecateljice
Natjecateljice
"Ne postoje grde cice, sve su cice lipe, a mrež lipima izabrali smo najlipče, najveće i najmanje", tako su voditelj Alfredo Kocijančić te organizatori prvog supetarskog Cica festa Marinko Banovac i Denis Delac najavili finale cjelodnevnih događanja koja su u Sveti Petar u Šumi privukla veliki broj znatiželjnika, pogotovo onih s fotoaparatima.
Iako je bio najavljivan mnogo veći broj natjecateljica, tek se osam najhrabrijih doista i odazvalo te u predvečerje vrućeg proljetnog dana na supetarskom mjesnom igralištu izložilo svoje "atribute" pogledima žirija i publike. Doduše, natjecanje se odvijalo u grudnjacima, i to običnima, a ne push-upovima, a osim vizualno, žiri ih je procjenjivao i pomoću mjernih instrumenata - krojačkog metra kojim se mjerio opseg grudnog koša, šublera kojim se mjerila širina, i šestara kojim se mjerila pravilnost zaobljenosti. Taj dio programa nije vidjelo baš puno ljudi, jer se publika usko natisnula oko natjecateljica i žirija, a većinu suženog obzora zaposjeli su brojni fotografi.
Ana Antonac iz Nove Vasi kraj Brtonigle već je na prvi pogled bila favoritkinja u kategoriji najvećih grudi, a tu je titulu odlukom žirija i osvojila; nagrada za najmanje grudi pripala je Nikolini Modrušan iz Pule; a najljepšim grudima proglašene su one koje uvijek sa sobom nosi Danijela Golubović iz Pule, koja je već po dolasku na poprište samouvjereno izjavila da je - došla pobijediti. Uz ostale nagrade, Danijela Golubović dobila je i sedam dana boravka u vili s bazenom u središnjoj Istri.
Tijekom dana posjetiteljima prvog Cica festa su uz okrjepu ponuđene i brojne nagradne zabavne igre. U trčanju oko paluna uz istovremeno ispijanje piva pobijedili su Nina Korona u ženskoj te Damir Sandrić u muškoj konkurenciji. U igri raskučivanja ređipeta jednom rukom nakon prethodnog trčanja oko paluna i ispijanja bire pobijedila je Anita Kos, a u trčanju u vrećama za parove pobijedili su Jovana Jurić i Ivana Šušteršić.
Ova je fešta imala i humanitarni karakter, jer je tombolom, donacijama posjetitelja i sponzorstvima prikupljana pomoć za bolesnog Supetarca Tihomira Srblina, koji je na licu mjesta i prodavao svoje radove, oslikane keramičke pločice, a s tri takva njegova rada nagrađene su i tri pobjednice ovog Cica festa. (Davor ŠIŠOVIĆ; snimio: Milivoj MIJOŠEK)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti