Sutra počinje četverodnevna završnica utrke Istrian Spring Trophy

Sport
10.03.2021 14:41
1
1
Sedamnaesto izdanje četvrodnevne utrka Istrian Spring Trophy kreće sutra u 11 sati i vozit će se do nedjelje po lokacijama diljem Istre.
Prije službenog starta u petak, na rasporedu je prolog u Umagu na relaciji od 1.7 kilometara. Prva etapa utrke kreće iz Poreča u petak u 11 sati s ciljem u Funtani, a vozit će se 168 kilometara što uključuje i brdovite dijelove rute.
Druga etapa, ona planinska duga 165 kilometara vozit će se na relaciji Vižinada-Motovun, dok treća i finalna etapa uključuje 143 kilometara brdovitu rutu od Marčane do Umaga.
– Ono što nas veseli je da se ovo natjecanje odvija po visokim zdravstvenim standardima Međunarodne biciklističke federacije (UCI), Stožera Republike Hrvatske i Istarske županije. Naglašavamo, u drugom krugu testiranja na koronavirus svi naši natjecatelji bili su negativni. Nadamo se da će se takvo stanje održati do zadnjega dana i time još jednom potvrditi Istru kao discipliniranu regiju, istaknuo je u priopćenju direktor Istrian Spring Trophiesa, Ivan Črnjarić.
Na ovogodišnjim Istran Spring Trophyju sudjeluje 29 timova, iz 17 zemalja svijeta među kojima su i ekipe iz dalekog Kazahstana i SAD-a, a uz sudjelovanje i 3 Pro Teama najvišeg UCI ranga koji su odnijeli prva mjesta na dosad održanim utrkama.
Organizator sve tri biciklističke utrke je BK Meridiana Kamen Team iz Pazina. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti