Sutra koordinirana akcija "Sigurna plovidba 2023"

Hrvatska i svijet
20.07.2023 09:43
D. Požarić
Ilustracija
Ilustracija
Autor: D. Požarić/arhiva Parentium.com
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i ove će godine na području svih lučkih kapetanija i pripadajućih ispostava, od Pule do Dubrovnika, održati središnju akciju pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe na Jadranu pod nazivom "Sigurna plovidba 2023", i to u petak, 21. srpnja u 9 sati.
Cilj održavanja središnje akcije uz preventivno djelovanje u svrhu sprječavanja prekršaja na moru ima i edukativnu komponentu, kako bi se ukazalo na važnost i potrebu nužne educiranosti u vođenju plovila i boravka na moru.
Središnja akcija održava se u špici turističke sezone, kada se u plovidbi Jadranom bilježi značajno povećanje prisutnosti domaćih i stranih plovila, pa sukladno tome i povećanje broja prekršaja u odnosu na poštivanje propisane brzine plovidbe na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, kao i nadzor putničkih brodova za jednodnevne izlete, na kojima će se provjeravati eventualna prekrcanost putnicima. U sklopu akcije provodit će se i nadzor nad korisnicima koncesijskih odobrenja za iznajmljivanje plovila te uređena kupališta, kao i poštivanje propisne označenosti ronilačkih aktivnosti.
 
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti