Sutra i prekosutra West Coast Istra Battle

Mozaik
18.06.2009 00:00
D. Požarić
Plakat ovogodišnjeg West Coast Istra Battlea
Plakat ovogodišnjeg West Coast Istra Battlea
Međunarodni hip-hop festival pod nazivom West Coast Istra Battle održava se već petu godinu zaredom, a započinje sutra, u petak 19. lipnja i traje dva dana.
U petak će se održati natjecanje (battle) Circle Printz, a ono je ujedno i kvalifikacija za takmičenje Circle Kingz koje će se održavati u Švicarskoj. Natjecanje je koncipirano tako da dvočlani timovi dva sata u krugu pokazuju što znaju, a suci kruže i ocjenjuju ih, te naposlijetku odlučuju kojih je 16 ekipa zadovoljilo kriterije za daljnje natjecanje.
Plesači dolaze iz Srbije, Bosne, Slovenije, Švicarske, Italije, Austrije i Češke, a suci su Alien Ness (Zulu Kingz) iz NY, Focus iz Finske (Flow Mo Crew) i Kick (Grand Balkan Squad) iz Srbije.
Nagrada za prvi par iznosi 500 eura, čime će pokriti troškove odlaska na daljnje natjecanje, a ove su godine prijavljena ukupno 32 para (ekipe).
Za vrijeme održavanja plesnog natjecanja na trgu će se također odvijati i graffiti battle u kojem će petnaestak umjetnika pokazati svoje umijeće crtanja sprejem.
U subotu će se održati koncert na kojemu će od domaćih snaga nastupiti Karla Zelić Killah, mlada nada Porečkog hiphopa, dok je za podizanje atmosfere zadužen Circus band. Nastupit će i hip-hop grupa Sinestet čije je sjedište u Zagrebu, a članovi benda su iz cijele Hrvatske.
Ove se godine manifestacija organizira u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Poreča, a prezentirana je jučer na tiskovnoj konferenciji.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti