Susret učenika osnovnih škola u Sarajevu

Lokalno
19.03.2009 00:00
D. Požarić
U Sarajevu je proteklog vikenda održan susret učenika dviju porečkih osnovnih škola i učenika sarajevske OŠ Čengić vila i OŠ Grbavica na kojem je prisustvovao Krunoslav Cigoj, savjetnik pri hrvatskoj ambasadi u Bosni i Hercegovini.
U okviru projekta koji Osnovna škola Poreč provodi već tri godine, susret učenika je organizirala knjižničarka Oš Poreč Vahida Halaba. Cilj projekta je razvijanje, razvoj tolerancije i poštivanje različitosti. Ove godine projektu se pridružila i Talijanska osnovna škola Bernardo Parentin iz našega grada te je sudionike pozdravio i izaslanika talijanskog veleposlanika Alessandra Paola.
U ime gradonačelnika Grada Poreča Edija Štifanića, referentica za društvene djelatnosti Tihana Mikulčić, zahvalila je na srdačnom prijemu. Grad Poreč je prepoznao vrijednost ovog projekta i podržava ga jer je usmjeren na jačanje duha tolerancije, uvažavanje različitosti među djecom i mladima, a to nam je jedan od najvažnijih resursa zdrave zajednice, kazala je. Domaćinima je na srdačnom prijemu zahvalio i ravnatelj OŠ Poreč Edi Zarli.
U projektu su sudjelovali učenici šestih razreda sa svojim razrednicima, a projekt je materijalno pomoglo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Grad Poreč.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti