Supermarketi samo za motorizirane?

Lokalno
18.02.2009 00:00
D. Požarić
POREČ - Dajte se malo založite za nas koji nemamo automobile, koji po svom malom gradu još uvijek svakuda stignemo pješice, ali nam do novih opskrbnih centara baš i nije sigurno. Nema pješačke staze pa hodamo po cesti, riskirajući da nas netko udari autom – požalila nam se nedavno skupina građana.
Bez sumnje su u pravu. Naime, ide li se od Lakopa Vlašićevom ulicom prema servisnoj zoni, postoji s lijeve strane nogostup do raskrižja s Rovinjskom i još nekoliko koraka dalje, a nakon toga ste na cesti. Treba prijeći i raskrižje Ujevićeve i Vlašićeve pa ponovno cestom hodati još dobar komad puta do ulaza u zonu opskrbnih centara. Ni s desne strane ulice nije bolje, dapače, ni nogostup uz Lakop pješaci ne mogu koristiti jer je postao nelegalno parkiralište automobila.
Pročelnik gradskog Odjela za prostorno uređenje Damir Hrvatin kaže da je Ulica Mate Vlašića glavna mjesna ulica, a Generalnim urbanističkim planom čitavom njenom dužinom s obje strane ostavljen je širi koridor, gdje god je bilo moguće, da bi se uredili nogostup, biciklistička staza i zeleni pojas između asfalta i kuća. Naravno, neće na svakom mjestu biti moguće zauzeti potrebnu širinu tih pojaseva, niti se ta oprema gradi odmah. Zapravo, planovima su predviđeni nogostupi, a bit će izgrađeni kada se za njih osigura novac u proračunu, kroz plan ulaganja u komunalnu infrastrukturu u mjesnim odborima. Budući da se ovogodišnjim proračunom ne predviđaju ulaganja u nogostupe u Vlašićevoj, građanima koji pješače do opskrbnih centara preostaje u svom MO-u to staviti među prioritetne investicije.
S. M.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti