Superior Taste Award: Nagrađeno devet Histrisovih proizvoda

Gospodarstvo
21.02.2023 07:48
Sponzorirani sadržaj
Međunarodni institut za okuse hrane i pića
Međunarodni institut za okuse hrane i pića
Autor: PR
Službeno je – istarska kobasica je među najboljima na svijetu. Čak devet proizvoda istarskog proizvođača suhomesnatih delicija Histris nagrađeno je zvjezdicama Superior Taste Award! Vjerojatno najpoznatije priznanje vrhunske okusne kvalitete u svijetu, maksimalne tri zvjezdice dodijeljeno je istarskoj kobasici, s dvije su zvjezdice ocijenjene kobasica od divlje svinje, kobasica od jelena, salama od jelena s tartufima i istarska panceta, dok su jednom zvjezdicom nagrađene salama od divlje svinje s tartufima, salama od boškarina, istarska kobasica s tartufima te istarski ombolo. U Histrisu ne kriju zadovoljstvo rezultatom.
Ivica Milotić, Histris
Ivica Milotić, Histris
- Trudimo se biti originalni, dosljedni tradiciji i očuvanju izvornih okusa upotrebom isključivo mesa hrvatskog podrijetla. Ovo je dokaz Histrisove predanosti vrhunskoj kvaliteti u kojoj potrošači mogu uživati. Izvrsna struktura i dobro uravnoteženi okusi, vrhunski napravljeni proizvodi ono je čemu težimo. U Histrisu smo iznimno ponosni što je istarsko sada i svjetski priznato. Ovo je i mali doprinos u očuvanju i zaštiti istarske kobasice, ali i veliko priznanje predanosti radu svih naših zaposlenika i zajedničkoj ustrajnosti na kvaliteti, istaknuo je vlasnik Histrisova pogona u Sv. Petru u Šumi Ivica Milotić.
Nagradu Superior Taste Award dodjeljuje Međunarodni institut za okuse hrane i pića sa sjedištem u Bruxellesu. Za nju konkuriraju kompanije iz 130 zemalja svijeta s tisućama proizvoda. Samo najbolji su certificirani, a to su proizvodi koji uspješno prođu slijepa testiranja žirija sastavljena od dvjestotinjak vrsnih svjetskih chefova i sommeliera, pri čemu među ostalima, osobitu važnost pridaju ocjeni okusa, mirisa, teksture i izgleda proizvoda. Histris je prvi put sudjelovao u ovom prestižnom certificiranju okusa i kvalitete hrane i pića.
Kontinuirano rade na očuvanju karakterističnih okusa
Kontinuirano rade na očuvanju karakterističnih okusa
- Kontinuirano radimo na očuvanju karakterističnih okusa usađenih u istarskog čovjeka, a sve više nuđenih svjetskom putniku. Implementacija načela održivosti, vraćanje tradiciji i zajednici naša su misija. Sva sirovina nosi oznaku Meso hrvatskih farmi, a zahvaljujući privatnom lovištu kojeg Histris ima u zakupu kod Ogulina i otkupu divljači od lokalnih lovačkih društava, u mogućnosti smo ponuditi proizvode i od divljači. Istarska kobasica je proizvod od svinjskog mljevenog mesa i čvrstog masnog tkiva, uz dodatak začina: soli, papra i malvazije u kojoj je prokuhan češnjak. Da bi proizvod bio kvalitetan, moramo imati vrijedan tim ljudi koji će taj proizvod i napraviti, govori o procesu proizvodnje direktor prerade mesa Histrisa Dalibor Matišić.
Uspjeh Histrisa je rezultat sustavnog planiranja i okretanja ka obnovljivim izvorima energije, ali i planska transformacija proizvodnje: od onog prvotnog pogona za preradu mesa otvorenog 2015. godine u Poreču, godinu dana kasnije preseljenog u Sveti Petar u Šumi u bivšu Purisovu tvornicu pa do danas obnovljenog i modernog proizvodnog procesa.
Mala istarska tvrtka sada stoji uz bok tek rijetkih hrvatskih megakompanija čije proizvode obasjavaju zvjezdice Superior Taste Award. Zahvaljujući kontinuiranom ulaganju u kvalitetu proizvoda i praćenju trendova, Histris je sve prepoznatljiviji brend na tržištu, što dodatno potvrđuje i ovo priznanje. Nagrada nas čini iznimno ponosnima, zahvalni smo svim našim potrošačima, oni prepoznaju okus Histris kvalitete, a njihovo je povjerenje motiv i snaga koja nas pokreću, dokazuju da smo na pravom putu, ističe direktorica marketinga Histrisa Jasminka Benazić.
Nagradu Superior Taste Award priznaju renomirane institucije kao što su Le Guide Michelin i Gault & Millau, a Histrisa ova nagrada stavlja na globalnu kartu vrhunskih gastronomskih doživljaja.
Istražite ponudu Histris proizvoda na web stranici www.histris.hr .

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti