Sunčani ured Grada Poreča predstavljen u Modeni

Grad Poreč
24.10.2023 18:03
Izvor: Grad Poreč
kb
Na konferenciji
Na konferenciji
Autor: Grad Poreč
Sunčani ured Grada Poreča predstavljen je kao primjer dobre prakse, razvoja suradnje i sustava tehničke podrške između jedinica lokalne samouprave i građana, na nedavnoj godišnjoj međunarodnoj konferenciji u organizaciji međunarodnih udruženja Energy Cities i Climate Alliance, održane u talijanskom gradu Modeni. 
Sunčani ured jedna je od aktivnosti u sklopu projekta Balkan Solar Roofs, koji se u Poreču provodi u suradnji s međunarodnim udruženjem Energy Cities, te kao takav predstavlja jedinstven primjer mjesta na kojem građani mogu potpuno besplatno dobiti savjetodavnu podršku vezano uz mogućnost korištenja energije sunca kroz vlastitu sunčanu/solarnu elektranu.
Aktivnosti koje se provode u sklopu Sunčanog ureda predstavila je Gordana Lalić, direktorica gradskog poduzeća Parentium d.o.o., koordinatora u provedbi ovog projekta.
- Činjenica da su aktivnosti prepoznate na razini Europske unije dodatna je potvrda da je Poreč ''grad po mjeri čovjeka'' koji odlučno kroči putem održivog razvoja i održivih energetsko klimatskih politika, itekako vodeći računa o pravednosti tranzicije i onome što ostavljamo u nasljeđe budućim generacijama, zaključila je Lalić.
Poreč je od travnja 2020. godine punopravni član međunarodnog udruženja Energetski gradovi (izv. eng. ''Energy Cities''), osnovanog 1990. godine, čije članstvo broji više od tisuću gradova iz 30 zemalja, sa sjedištem u Besanconu u Francuskoj, te uredom u Bruxellesu.
Aktivnosti udruženja usmjerene su na razmjenu informacija i znanja, te predlaganje rješenja inovativnog pristupa energetskoj učinkovitosti, obnovljivim izvorima energije, te održivom razvoju gradova, s ciljem olakšanja i ubrzanja procesa energetske tranzicije europskih gradova s fosilnih na obnovljive izvore energije.
U sklopu četverodnevnog događanja izabrani su članovi Odbora međunarodnog udruženja Energy Cities u narednom mandatu od tri godine.
 

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti