Šumski vrtić Cuvete na kongresu šumske pedagogije

Lokalno
12.10.2015 15:52
D. Požarić
Na ceremoniji zatvaranje sa šumskim pedagozima iz Norveške,
Njemačke i Slovenije
Na ceremoniji zatvaranje sa šumskim pedagozima iz Norveške, Njemačke i Slovenije
Na 10. europskom kongresu šumske pedagogije u slovačkom gradu Zvolenu (28.9.2015. - 1.10. 2015.) sudjelovale su i članice Kluba istraživača Explora i voditeljice Šumskog vrtića Cuvete Ana Mandić i Adela Deković iz Poreča, pod pokroviteljstvom Općine i turističke zajednice Tar-Vabriga.
Ovogodišnja tema kongresa bila je Quo vadis Forestpedagogy, a prema riječima Dirka Schmechela, voditelja i koordinatora mreže šumskih pedagoga Europe, neosporna je važnost povratka djece prirodi, kao idealnom mjestu za pozitivan razvoj svih aspekata djetetove ličnosti te daljnje aktivno sudjelovanje šumske pedagogije u održivom razvoju.
Izrazito kvalitetna organizacija kongresa pružila je sudionicima priliku za razmjenu iskustava i primjera dobre prakse, ali i omogućila diskusije o izazovima i prilikama s kojima će se pedagozi u radu s djecom suočavati u budućnosti.
-Imale smo priliku vidjeti kako rade šumski pedagozi iz cijele Europe te sudjelovati u nizu zanimljivih radionica poput radionice glazbene terapije slovačkih kolega, iskusiti šetnju prirodom na drugačiji način, kako su nam pokazali pedagozi iz Njemačke, a od predstavnice iz Škotske naučili smo kako djecu odvesti u svijet bajki i priča u prirodi. Upoznale smo stručnjake iz područja šumske pedagogije te dogovorile suradnju i daljnju edukaciju članova Kluba istraživača, rekle su nam koordinatorice Šumskog vrtića Cuvete Ana Mandić i Adela Deković.
Šumski vrtić na Antenalu i dalje organizira programe za djecu vrtićkog i školskog uzrasta, uz veliku podršku lokalne zajednice: grada Novigrada, Općine i turističke zajednice Tar- Vabriga te Hrvatskih šuma. Zahvaljujući toj podršci, djeci je pružena šansa za sudjelovanjem u kvalitetnim i pozitivnim aktivnostima koje djeca iz europskih zemalja imaju već dugi niz godina. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti