Sufinanciranje poduzetničkih projekata sredstvima EU fondova

Gospodarstvo
26.04.2018 16:06
kb
1
1
U HGK Županijskoj komori Pula, 24. travnja održana je prezentacija o mogućnostima sufinanciranja poduzetničkih projekata sredstvima EU. Prezentaciju je organizirala Hrvatska gospodarska komora kako bi se mikro, mali i srednji poduzetnici upoznali s mogućnostima sufinanciranja korištenjem sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova kroz bespovratna sredstva i financijske instrumente.
Igor Bobek iz Sektora za međunarodne poslove i EU HGK, u sklopu kojega djeluje i Europska poduzetnička mreža (EEN) predstavio je usluge HGK-a, usluge EEN-a te najavio natječaje koji će biti na raspolaganju poduzetnicima ove godine.
Naglasak prezentacije bio je na natječaju Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP, za koji će se prijave zaprimati od 3. svibnja. Riječ je o natječaju koji je namijenjen djelatnosti prerađivačke industrije i djelatnosti informacije i komunikacije, uz određene iznimke. Prihvatljive aktivnosti u okviru natječaja su ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu, čiji je cilj izgradnja/rekonstrukcija i opremanje novih ili održavanje i opremanje postojećih proizvodnih kapaciteta.
Usluge Hrvatske banke za obnovu i razvitak predstavila je voditeljica područnog ureda HBOR-a za Istru, Cinzia Zubin. Pritom su predstavljene mogućnosti sufinanciranja učešća tvrtki koje se javljaju na natječaje za EU sredstva te posebice ESIF krediti za rast i razvoj kao oblik dugoročnih investicijskih kredita. (kb)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti