Sufinanciranje kupnje udžbenika - poziv roditeljima

Lokalno
12.06.2015 14:49
D. Požarić
1
1
U Proračunu Grada Poreča-Parenzo za ovu godinu u Upravnom odjelu za za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu, u Programu javnih potreba u obrazovanju, planirana su sredstva u iznosu od 100.000 kuna za kupnju udžbenika učenicima osnovnih škola.
Pravo na sufinanciranje troškova kupnje udžbenika u školskoj 2015./2016. godini ostvaruju slijedeće kategorije roditelja/obitelji i u sljedećem postotku:
  1. Samohrani roditelji i obitelji u kojima su djeca polaznici osnovne škole osobe s invaliditetom od 80-100% - 100 % iznosa troškova udžbenika,
  2. Jednoroditeljske obitelji, obitelji s troje i više djece i obitelji u kojima su drugi članovi obitelji osobe s invaliditetom od 80-100% - 50 % iznosa troškova udžbenika.
Uvjeti za ostvarivanje prava:
  • prebivalište na području Grada Poreča-Parenzo – roditelji, učenici i članovi obitelji,
  • učenici moraju biti polaznici osnovnih škola na području Grada Poreča-Parenzo i susjednih Općina i to: Tar-Vabriga, Kaštelir-Labinci, Višnjan, Vižinada, Sv. Lovreč i Vrsar,
  • ispunjavanje uvjeta prihoda – korisnici pod rednim brojem 2.
Uvjet prihoda ispunjavaju obitelji čiji prihod po članu domaćinstva ne prelazi iznos od 1.600,00 kuna. U prihode se uračunavaju sva sredstva koja obitelj ostvari po osnovi rada, mirovine, prihoda od imovine ili prihoda i naknada po drugim osnovama.
Naknade za sufinanciranje troškova kupnje udžbenika isplaćivat će se roditeljima učenika na njihove transakcijske račune, nakon provedenog postupka utvrđivanja ispunjavanja uvjeta za sufinanciranje troškova kupnje udžbenika.
Pozivaju se roditelji učenika koji ispunjavaju gore navedene uvjete da podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova kupnje udžbenika u Prijamnu kancelariju Grada Poreča-Parenzo (pisarnicu) na adresi Obala maršala Tita 5, osobno ili putem pošte, najkasnije do 10.07.2015. godine .
Informacije se mogu dobiti u Upravnom odjelu za za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu na adresi Obala maršala Tita 5, kod službenice Manuele Krepčić (kancelarija broj 8), telefon 451 099 interno 203.
Preuzimanje: [dok1]
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti