Stupići i na drugoj strani Mlinske ulice - jedni presretni, drugi negoduju

Lokalno
04.02.2009 00:00
D. Požarić
1
1
Jučer su radnici postavili metalne stupiće duž pločnika preko puta tržnice u Mlinskoj ulici, zbog čega su neki građani presretni, dok drugi gunđaju. Naravno, svanulo je pješacima i osobama sa invaliditetom koji su zbog parkiranih vozila godinama bili prisiljeni kretati se po opasnoj cesti, te onim građanima koji cijene kakav-takav red u gradu, pa makar on bio proveden i silom. Smrknuta su, međutim, lica onih koji su navikli tu parkirati nauštrb tuđeg prava na slobodno kretanje ulicom. Tako je jedan sjedokosi čovjek, promatrajući radnike kako obavljaju svoje zadaće, rekao da će ”to upropastiti tržnicu i kafić”, a uopće mu nije palo napamet da se veliko gradsko parkiralište nalazi na nekoliko desetaka metara udaljenosti.
1
Vjerujemo da će ovaj potez gradskih vlasti donijeti reda u gornjem dijelu Mlinske ulice, ali smo se spremni opkladiti da će pločnik niže, uz Park Olge Ban, od sutra biti preplavljen automobilima. Jer, ako već ne mogu parkirati ispred kafića, neki će leekovi parkirati par metara dalje, kud puklo da puklo. A ne bi nas čudilo da vozila počnu zaustavljati na samoj prometnici, u ”safe modu”, sa sva četiri žmigavca uključena.
2
3
Stupići i na lungomaru
Jedan je pomoćni inox stupić prekjučer postavljen i na početku porečkog Lungomara, odmah iza zgrade Talijanske škole, uz sjevernu stranu gradskih zidina. Kako kažu u ”Usluzi”, to je učinjeno zbog onemogućavanja neovlaštenog prometovanja pješačkom zonom.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti