Studiju Sonda dva zlata za inicijativu "Be a SeaStar Hero"

Lokalno
13.04.2024 07:42
kb
Izvor: Studio Sonda
Studio Sonda za inicijativu "Be a SeaStar Hero" osvojio je dva zlata na natjecanju Ideja X, u kategorijama Najbolje na tržištu (Turizam, Kultura i slobodno vrijeme) i Najbolja pozitivna promjena (Priroda). Svečana dodjela nagrada održala se jučer u Rovinju u sklopu Dana komunikacija 2024. Inicijativa je nastala prošlog ljeta u suradnji Turističke zajednice grada Poreča i Sonde, a podržali su je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Hrvatske i partneri Grad Poreč, Usluga Poreč, Valamar Riviera i WWF Adria.
U pilot projektu provedenom u Poreču na pet plaža, s više od 1.125 SeaStar heroja koji su se u 2023. godini udružili kako bi se borili protiv onečišćenja mora, sudionici su u tri mjeseca uklonili 4.500 komada plastičnog otpada iz mora. Projekt je prepoznat kao inovativni turistički proizvod, s pozitivnim reakcijama javnosti, posjetitelja, medija i partnera na projektu, te je dobio priznanje i podršku od WWF-a.
Promotivne aktivnosti obuhvaćale su informiranje putem QR kodova na plažama, a projekt planira širenje na druge istarske gradove i općine. Inicijativa ima za cilj potaknuti ekološki osviješteni turizam te postaviti standarde za održivi razvoj duž jadranske obale.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti