Studenti Veleučilišta u Karlovcu posjetili Valamar

Lokalno
25.03.2024 13:14
kb
Studenti u Valamaru
Studenti u Valamaru
Izvor: Valamar
Studenti Veleučilišta u Karlovcu bili su u posjetu sjedištu Valamara u Poreču gdje su se upoznali s mogućnostima održavanja stručne prakse, kao i razvoja karijera u turizmu.
Predstavnici Valamara u Upravnoj zgradi kompanije u Poreču studentima su održali prezentaciju o poslovanju, opcijama stručne prakse te o mogućnostima zapošljavanja. Studenti su potom obišli hotel Valamar Diamant, gdje su imali priliku iz prve ruke vidjeti organizaciju rada u hotelu. Studente je najviše zanimala tematika održivog poslovanja u čemu je Valamar lider u Hrvatskoj te značajan partner destinacija u kojima posluje.
- Drago nam je što smo poslovanje i mogućnosti prakse u Valamaru mogli približiti i studentima Veleučilišta u Karlovcu. Uvijek se rado odazovemo ovakvim upitima jer vjerujemo da je suradnja obrazovnih institucija i poslodavaca ključna u pripremanju mladih ljudi za preuzimanje odgovornih uloga prilikom zapošljavanja, izjavila je Tea Cergna, direktorica odjela edukacija i razvoja ljudskih potencijala.
- Temeljni cilj ovog projekta je studente Veleučilišta u Karlovcu pobliže upoznati s praksama i politikama upravljanja velikih turističkih poduzeća kojima se doprinosi uspostavi održivog turističkog razvoja te se ostvaruju temeljni ciljevi poslovanja - zadovoljni gosti, zaposlenici i lokalna zajednica. Zahvaljujemo se Valamaru što nas je ugostio. Smatramo da će i naši studenti prepoznati dobrog poslodavca, dobru priliku za obavljanje stručne prakse te po završetku studija krenuti u izgradnju svoje poslovne karijere upravo u Valamaru, izjavila je dr. sc. Draženka Birkić, profesorica Poslovnog odjela Veleučilišta u Karlovcu.
Prof. Birkić zahvalila se i Studentskom centru Karlovac te Studentskom zboru Veleučilišta u Karlovcu uz čiju podršku je i došlo do ovog studijskog putovanja. Veleučilište u Karlovcu već niz godina pri Poslovnom odjelu obrazuje stručne kadrove za potrebe turizma i ugostiteljstva. Od ove akademske godine, izvodi se stručni prijediplomski studij Poduzetništva u turizmu i ugostiteljstvu, uslijed unaprjeđenja prethodno odobrenog studijskog programa Ugostiteljstva.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti