Stručni izlet u Napulj i Rim

Lokalno
03.06.2005 00:00
Izvor: bk/Mx
Mx
1
1
Pedesetak učenika iz II. razreda jezične, opće, i ekonomske struke posjetili su Pompee, Napulj, Casertu, Rim i Assisi sa profesoricama talijanskog jezika Danijelom Delmoro i Germide Minozzi, te razrednicama Vlatkom Kliman, Ljubicom Severec i Ivanom Dragičević.
Prva destinacija bili su Pompei, gdje su razgledali anfiteatar, teatar, palestru, razne vile i trgovine.
Isti dan su obišli najstariji dio Napulja – Neapolis, gradska vrata, Galeriju Umberto 1, teatar San Carlo, vie Toledo, Maselio i Angiolino, te panoramski razgledali grad i zaljev uz stručno vođenje na talijanskom jeziku.
Slijedeći dan je uslijedilo razgledavanje Caserte – dvorca Karla Borbona s ogromnim vrtom engleskog tipa i sl. što je posebno oduševilo učenike, te odlazak u Rim i razgledavanje crkve Sv. Petra uz zanimljivo penjanje na kupolu i posjet grobu Ivana Pavla II. što je ostalo posebno upečatljivo.
Drugi dan u Rimu protekao je u razgledavanju antičkog dijela Rima – rimski forum, Trajanov forum, Colosseum, obilazak baroknog dijela Rima (piazza di Spagna, Piazza Navona i Piazza di Trevi), posjeta Pantheonu i Campu dei Fiori.
Posljednji dan posjetili su Assissi (crkve Sv. Franje Asiškog, grob Sv. Franje, freske Cimabue, Simone Martinija i Giotta, te šetnja gradom do tvrđave) i već umorni vraćaju se kući.
Izlet je bio vrlo dobro organiziran, protekao u ugodnoj atmosferi, a učenici su puno toga vidjeli i doživjeli zahvaljujući vrlo dobrim vodičima. Prema izjavi učenika «izlet je doprinio kvalitetnijem utvrđivanju dosadašnjeg znanja iz talijanskog jezika, likovne umjetnosti i povijesti te stjecanju novih saznanja».
1
2
3
4

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti