Street art festival - najava nastupa za 3, 4. i 5. kolovoza

Kultura
02.08.2004 00:00
D. Požarić
Udruga za scenske umjetnosti PROSTOR +
Kazališni projekt na specifičnoj lokaciji
(site specific theatre project)


Predstva “TRSATSKE STUBE “ (Šetalište dr. Ante Šonje) održat će se 3. kolovoza s početkom u 21.30 sati.

Autor: Žak Valenta

Koautori, izvođači : Mila Čuljak, Petra Corva, David Belas, Jasmina Safić, Marko Čavrak, Iva Merlak, Denis Kirinčić, Marino Krstačić Furić,Ivana Kalc, Vanda Vujatović, Urška Lušić, Sandra Žuvela, Željka Travaš
Dizajn svjetla : Ivan Haraj, Alan Vukelić
Scena: Lara Mamula
Glazba : Saša Matić, Robert Merlak
Organizatori : Ivona Kocić, Ana Grgurić

Kreativni tim mladih riječkih performera krenuo je u kazališno istraživanje Trsatskih stuba – amblematskog prostora grada Rijeke , koji osim urbane sadrži i snažnu duhovnu dimenziju. Poštujući autentičnu atmosferu, izvođači su predstavu gradili iz samog prostora, koji se s okolnim kućama, bočnim izlazima i odmorištima nametnuo kao jedinstvena pozornica na otvorenom čije je skrivene poruke samo trebalo iščitati. Ovaj jedinstveni riječki kazališni projekt na otvorenom, čiji je mentor i koautor poznati riječki plesni umjetnik Žak Valenta prilagiditi će se novoj
lokaciji, pomalo zaboravljenom tajnovitom dijelu šetališta u stražnjem dijelu stare gradske jezgre (UVALA PEŠKERA) te na originalan će način pokazati da ono što nam se čini poznatim i svakodnevnim može dobiti sasvim novo značenje.

“Radi se o zanimljivom projektu koji svojom originalnošću i svježinom nadilazi uobičajena kazališna ostvarenja na Hrvatskoj sceni.” Kim Cuculić, Novi list


03. kolovoz u 23h Lapidarij Zavičajnog muzeja Poreštine
- imitator show.

Boris Kosmač počeo je pjevati još kao dječak, a u profesionalne vode estrade uplovio je s imitatorskim nastupima poznatim kao – «Boris Kosmač Show». Nakon mnogih zapaženih televizijskih nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu, slijedi nastup u Zürichu (1996.) gdje dobiva nagradu najboljeg europskog imitatora. Imitacijom Tine Turner 2002. godine proslavio je 11 godina umjetničkog djelovanja. Uz legendarnu Tinu, na njegovom repertoaru česte gošće su i dame domaće estradne scene; Josipa lisac, Tereza Kesovija, Doris Dragović, Maja Blagdan, itd.

04. kolovoz u 21h Neptunov hram

NATALIJA MANOJLOVIĆ/OP-SA (Hrvatska)

“Oprosti, sam’ malo!”

“Oprosti, sam’ malo!” je mozaik neugodnih situacija; likovi koji se nalaze u njima su obični ljudi, a njihovi načini nošenja s neugodnostima svakodnevne su pojave. Karakteri i odnosi likova temeljeni su na zatečenom stanju među izvođačima. Privatnost je jedino ograničenje izraza, i zato je “Oprosti, sam’ malo!” predstava pokreta i glasa.

Dramaturška okosnica predstave je psihosocijalni problem neugodnosti koji smo nazvali “denf”. Pratili smo fizičke i psihološke manifestacije tog čuvstva kroz različite situacije; s različitim odnosima i različitim ciljevima likova.

Autor : Natalija Manojlović

Izvođači : Ana Markić, Iva Hladnik, Alen Zanjko, Nina Kurtela, Natalija Manojlović

Glazba : ZVUKBRODA (Tomislav Domes, Ivan Slipčević)
Kostimi : Nina Kurtela
Design svjetla : Branko Cvjetičanin
Video : Tino Turk
Foto : Eva Kraljević

U godišnjem pregledu RADIA 101, kazališa 2003., predstava “Oprosti, sam’ malo!” uvrštena je među deset najboljih zagrebačkih produkcija.

05. kolovoz u 21h i 23h ulica sv. Mauro

EX NIHILO (France)

“Calle Obrapia #4”

Ex nihilo je skupina plesača iz Marseillea.

CalleObrapia#4
Uska ulica, pločnici i zidovi kuća zajedno čine prostor za istraživanje i prilagodbu samome sebi.

Tri žene i dva muškarca moraju zaposjesti prostor. Svako od njih ima svoju osobnu povijest, identitet, potrebu za priznanjem. Oni preuzimaju različite stavove te pokazuju sve vrste emocija; oni lutaju naokolo, čekaju i nadaju se. Da li su u prolazu, tranzitu, progonstvu?

Nekoliko glazbenih nota povremeno prekida tišinu. S tranzistora se čuju odlomci vijesti i popularnih melodija; to je zvučna podloga ove životne epizode.

Komad se izvodi na ulici.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti