Strateškim planiranjem iskoristiti turistički potencijal Općine Kaštelir-Labinci

Lokalno
08.05.2018 09:47
D. Požarić
dr. sc.  Romina Sinosich i općinski načelnik Enio Jugovac
dr. sc. Romina Sinosich i općinski načelnik Enio Jugovac
Općina Kaštelir Labinci u novu turističku sezonu ulazi s novim, ambicioznim planovima te snagom i odlukom da poboljša prošlogodišnje brojke od 7.143 dolazaka gostiju uz trend konstantnog rasta. Podizanje turističkog standarda i veća aktivnost općinske turističke zajednice bit će prerogativ da se turizam Kaštelircima ne bi samo „događao”, već strateški planirao i provodio, rekao nam je općinski načelnik i predsjednik TZ Kaštelir-Labinci Enio Jugovac .
Prema njegovim riječima, u kvalitetnu nadogradnju tamošnje turističke priče kreće se od početka, konstituiranjem novih tijela TZ-a na mandat od 4 godine, čija će misija biti aktivna i konstantna suradnja te podizanje nivoa kvalitete turizma u najširem smislu.
-U tu smo svrhu, kaže Jugovac, kao vanjsku suradnicu na poslovima Turističke zajednice zaposlili dr.sc. Rominu Sinosich , čiji će zadatak biti podizanje kvalitete promocije i poslovanja TZ.
Turistička zajednica Općine Kaštelir Labinci u 2017. godini zabilježila je 11-postotni porast broja noćenja u odnosu na godinu dana ranije. Trend se nastavlja, budući da je u prvih 5 mjeseci ove godine zabilježeno povećanje broja noćenja od 31% u odnosu na isti lanjski period. Sve je više i registriranih iznajmljivača (trenutno 326) koji u ponudi imaju 361 turistički smještajni objekt sa 1.684 ležaja. I ponuda autohtonih proizvoda na području TZ izuzetno je bogata, pa su želje Općine i TZ-a da suradnja s lokalnim proizvođačima u smislu prepoznatljivosti kraja te vidljivije promocije proizvoda bude aktivnija. [/sivac] [sivac]Turistička zajednica Općine Kaštelir Labinci u 2017. godini zabilježila je 11-postotni porast broja noćenja u odnosu na godinu dana ranije. Trend se nastavlja, budući da je u prvih 5 mjeseci ove godine zabilježeno povećanje broja noćenja od 31% u odnosu na isti lanjski period. Sve je više i registriranih iznajmljivača (trenutno 326) koji u ponudi imaju 361 turistički smještajni objekt sa 1.684 ležaja. I ponuda autohtonih proizvoda na području TZ izuzetno je bogata, pa su želje Općine i TZ-a da suradnja s lokalnim proizvođačima u smislu prepoznatljivosti kraja te vidljivije promocije proizvoda bude aktivnija.
Prema riječima dr. sc. Romine Sinosich, radi se o općini s neiskorištenim turističkim potencijalom koja se, obzirom na rastući trend dolazaka i sve višu kvalitetu ponude smještajnih kapaciteta, strategijski može razviti u perspektivnu turističku mikrodestinaciju. Naglašavajući kako treba poraditi na kvaliteti turističke ponude te na javno–privatnom partnerstvu, Sinosich navodi da je TZ desna ruka Općine i zajedničkim će se snagama truditi ostvarivati ciljeve.
Sve veća potražnja i popunjenost kuća za odmor u općini dovoljno govore o spomenutim rastućim trendovima, te daju naznaku da i sadržajna ponuda mora pratiti trendove smještajne, rekla je Sinosich i dodala kako novi Plan i program rada posebno ističe veću valorizaciju tradicionalnih manifestacija poput Gramperijade u kolovozu, te niz novih, manjih događanja u kojima će doživljaj upotpuniti autohtoni kaštelirski proizvod.
Također, izvjesno je uređenje šireg prostora ureda Turističke zajednice i planirano postavljanje e-bike punionice s kompresorom na glavnom trgu, čime će Kaštelirke i Kaštelirci simbolično označiti početak novog područja suradnje i novu dodanu vrijednost svojoj turističkoj ponudi, zaključila je Sinosich. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti