Stolni tenis, kvalifikacije za PH: Antolović prvi, Jovičić drugi, Glavočević treći!

Sport
22.04.2013 08:42
B.Ž.
1
1
U nedjelju 21.04.2013. godine u sportskoj dvorani Osnovne škole Joakima Rakovca u Svetom Lovreču u organizaciji stolnoteniskog kluba Sveti Lovreč održan je kvalifikacijski turnir za Prvenstvo Hrvatske u kategoriji mlađih kadeta i mlađih kadetkinja koji je okupio 35 stolnotenisača i stolnotenisačica iz klubova Umaga, Poreča, Kaštelira, Opatije, Crikvenice, Pule, Višnjana, Vrsara, Novigrada, Nove Vasi, Žbandaja, otoka Krka i Svetog Lovreča.
Dominaciju u kategoriji mlađih kadeta ostvarili su članovi Svetog Lovreča koji nisu propustili priliku da se kvalificiraju na državno prvenstvo koje se održava u Osijeku 10.-12.05.2013. godine. Dečki su izborili pravo nastupa u ekipnoj, a jučer i u pojedinačnoj konkurenciji. Johannes Karlo Antolović (Sv.Lovreč) grupu je završio s dvije pobjede da bi u četvrtfinalu bio bolji od Leonarda Šplehara (Malinska) s 3-0, a u polufinalu Doriana Kuzmića (Pula) s 3-0, u finalu je savladao Luku Jovičića (Sv.Lovreč) s 3-0. Jedino iznenađenje je bio mladi Luka Jovičić koji je u drugom polufinalu savladao u prekrasnom meču punom preokreta, drugog nositelja Ivana Glavočevića (Sv.Lovreč) s 3-2. Treba dodati da je Jovičić u četvrtfinalu nadvisio samog sebe i pobijedio trećeg nositelja turnira Karla Jovanovića (Crikvenica) s 3-2. U borbi za treće mjesto Glavočević je savladao s 3-0 Kuzmića.
Poredak:
1. mjesto Antolović Johannes Karlo (Sv.Lovreč)
2. mjesto Luka Jovičić (Sv.Lovreč)
3. mjesto Ivan Glavočević (Sv.Lovreč)
U kategoriji mlađih kadetkinja bez većih iznenađenja bez igubljenog seta prvo mjesto pripalo je Lori Ster Racan (Pula) koja je bila bolja u finalnom dvoboju od Franceske Rener (Opatija). U borbi za treće mjesto Mija Radosavljević bila je bolja od mlade članice Žbandaja Antonele Glavić i slavila s 3-0.
Poredak:
1. mjesto Lora Stern Racan (Pula)
2. mjesto Franceska Rener (Opatija)
3. mjesto Mija Radosavljević (Višnjan)
Sljedećeg vikenda igrače Nove Vasi i Svetog Lovreča očekuje nastup na kadetskom prvenstvu Hrvatske koje se održava u Vinkovcima.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti