Što se sve na porečkom glavnom trgu nudi za uskršnji vikend

Lokalno
22.03.2024 11:05
D. Požarić
Direktor TZ Nenad Velenik i gradonačelnik Loris Peršurić na pressici u Peškeri
Direktor TZ Nenad Velenik i gradonačelnik Loris Peršurić na pressici u Peškeri
Autor: D. Požarić
Izvor: Parentium
Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u porečkoj Peškeri javnosti je predstavljen program kojeg su Turistička zajednica i Grad Poreč za građane i posjetitelje na Trgu slobode tradicionalno pripremili za uskršnji vikend.
-Stiže nam veliki broj posjetitelja s emitivnih tržišta (Njemačka, Slovenija, Italija i Hrvatska), a gotovo svi hoteli u Poreču bit će otvoreni. Očekujemo oko 50 tisuća noćenja uz najbogatiji uskršnji program do sada, rekao je direktor TZ Nenad Velenik zahvalivši svima koji su se uključili u njegovu pripremu. - Ove ćemo godine uz bogat gastro i zabavni program Trg Slobode ukrasiti dodatnim novim dekoracijama na temu Uskrsa što će biti još jedna kockica u mozaiku doživljaja u našoj destinaciji, zaključio je Velenik.
Gradonačelnik Loris Peršurić naglasio je kako turistička sezona počinje, iako u neku ruku možemo reći da nije ni bila završila, prvenstveno zahvaljujući brojnim manifestacijama koje se u našem gradu odvijaju tijekom zimskih mjeseci. -U Poreču se konstantno nešto događa i stalno imamo gostiju, a onda stiže Uskrs i otvaraju se gotovo svi  hoteli. Nadamo se da će nas i vrijeme poslužiti, zaključio je gradonačelnik zahvalivši djelatnicama i djelatnicima Usluge koji svake godine nešto dodaju na photopoint u Peškeri. Ovoga puta to je veliki zec kojeg je izradio Dorijano Ritoša iz Vižinade.
Na kružnom raskrižju ispred gradske tržnice postavljen je aranžman s pisanicama kojeg su izradila djeca iz Dječjeg vrtića Radost .
Poreč je dobio i velikog uskršnjeg zeku kojeg je izradio Dorijano Ritoša iz Vižinade
Poreč je dobio i velikog uskršnjeg zeku kojeg je izradio Dorijano Ritoša iz Vižinade
Autor: D. Požarić/Parentium
Sve će krenuti idućeg petka Sajmom tradicionalnih istarskih proizvoda koji će trajati do ponedjeljka, 1. travnja. Nudit će med i pčelinje proizvode, maslinovo ulje, vino, povrće, proizvode od konoplje i proizvode od lavande.
U subotu od 10 do 12 sati održat će se Slatko uskrsno jutro u režiji učenika i mentora Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića. Nudit će se pince, povetice, fritule, orehnjače, pince s kremom od pistacija i vanilije, čokoladna jaja, uskršnja obojana jaja, a biti će tu i fontana od čokolade te druga slatka iznenađenja.
U sklopu programa za djecu od 10 do 13 sati bit će organizirano oslikavanje lica (face painting), kreativna radionica, dječje igre, farbanje jaja, igre s jajima (pičenje jaja, natjecanje u tucanju jajima) uz pomoć Udruge Capybara iz Poreča.
Od 10 do 14 sati na rasporedu su stolne društvene igre i Cornhole , igra koja iz godine u godinu postaje sve popularnija, a idealna je zabava za cijelu obitelj. I sve to uz glazbeni program DJ Mister G-a .
Na trg će doskakutati i veseli zeko koji će djeci i onima koji se tako osjećaju dijeliti čokoladna jaja i slatkiše.
U nedjelju od 10 do 14 sati za glazbeni će program biti zadužen Big Band Pula , dok će između 10 i 12 sati biti upriličen domjenak za građane i posjetitelje . U ponudi će biti fritaja sa šparugama i špaletom uz čašu vina te obojene pisanice.
Ovogodišnje uskrsne svečanosti na Trgu slobode u Poreču bit će zaključene zatvaranjem Sajma tradicionalnih istarski proizvoda u nedjelju, 1. travnja u 16 sati.
Uskrsni aranžman kod gradske tržnice napravila su djeca iz Dječjeg vrtića Radost
Uskrsni aranžman kod gradske tržnice napravila su djeca iz Dječjeg vrtića Radost
Autor: D. Požarić
Izvor: Parentium
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti