Stipendije za porečke učenike i studente među najvišima u Hrvatskoj

Grad Poreč
13.03.2024 15:14
kb
Izvor: Grad Poreč
Ulaganje u mlade, znanje i obrazovanje je apsolutno ključni korak prema budućnosti i predstavlja najbolju moguću investiciju. Zbog toga Grad Poreč svake godine stipendira oko stotinu svojih učenika i studenata, pružajući im najveće učeničke i među najvišim studentskim stipendijama u zemlji.
Prema istraživanju specijaliziranog portala gradonacelnik.hr , Poreč stipendira svoje učenike s maksimalnim iznosom od 160 eura mjesečno po učeniku, što je najviše u Hrvatskoj. Također, izdvaja se mjesečno do maksimalnih 216 eura po studentu, što je također među najvišim u zemlji. Svake godine se iz gradskog proračuna izdvaja oko 133 tisuće eura za tu namjenu. Važno je napomenuti da stipendisti zadržavaju pravo na stipendiju tijekom školovanja, ne trebajući se ponovno prijavljivati. Stipendije se dodjeljuju za deficitarna zanimanja, socijalne programe te na temelju postignutog uspjeha.
- Grad Poreč prepoznaje važnost uloge učenika i studenata kao temelja budućnosti zajednice te stoga kontinuirano radi na unapređenju programa stipendiranja. Cilj je osigurati da svaki talentirani i motivirani pojedinac ima priliku ostvariti svoje obrazovne ciljeve, bez obzira na financijske prepreke s kojima se možda suočava. Posebno je zadovoljstvo što se porečki stipendisti često vraćaju u svoj rodni grad te doprinose njegovom razvoju, istaknuo je gradonačelnik Poreča, Loris Peršurić.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti