Staver: Poreč potvrdio status Grada Plavih zastava

Lokalno
09.06.2018 08:55
D. Požarić
Svečanost podizanja Plave zastave je zbog lošeg vremena održana u porečkom hotelu Parentium
Svečanost podizanja Plave zastave je zbog lošeg vremena održana u porečkom hotelu Parentium
Na plaži hotela Parentium u Zelenoj laguni u Poreču jučer su podignute Plave zastave, simbol međunarodne ekološke nagrade koja se dodjeljuje plažama i marinama i simbol je očuvanog okoliša i pažnje koju čovjek posvećuje prirodi kao i sigurnosti kupanja i boravka na plaži.
U ime koncesionara plaža i marina na području Poreča okupljene je pozdravio Neven Staver, predsjednik uprave Plave lagune.
-S posebnim zadovoljstvom želim istaknuti da je Poreč i ove godine potvrdio prestižni status „Grada Plavih zastava“, rekao je Staver okupljenima iznijevši podatak da će ih ove godine Poreč istaknuti čak 22, što je dokaz kvalitetne suradnje javnog i privatnog sektora te predanosti održivom razvoju. -S obzirom na to da more doprinosi nama, i mi želimo doprinijeti moru, njegovoj očuvanosti i čistoći. Za daljnji razvoj turizma moramo poštovati osnovni resurs unutar kojeg djelujemo, a to je prostor, te ne smijemo ugroziti budućnost generacija nakon naše, zaključio je Staver.
Pred okupljenima u hotelu Parentium nastupili su plesna skupina USB Poreč i The Blondes te mlada porečka pjevačica Natali Radovčić. Svečanosti su prisustvovali i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić , direktor TZ Poreč Nenad Velenik i brojni drugi predstavnici općina Poreštine, turističkih zajednica, komunalnih poduzeća, policije, lučke kapetanije i drugi. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti