Stanje na cestama u Hrvatskoj u ponedjeljak, 28. rujna

Istra
28.09.2015 07:51
D. Požarić
1
1
Djelatnici Policijske uprave istarske danas će obavljati najavljene radarske provjere brzine, ali će vjerojatno biti i onih nenajavljenih, zato oprez! Donosimo stanje u prometu i pregled prometnica pod privremenom regulacijom.

Ceste zatvorene zbog radova

  • do 22. prosinca zbog radova će za sav promet biti zatvorena državna cesta Dajla-Novigrad (DC75). Obilazno će se voziti cestom Karigador-Kovri-Bužinija-Novigrad.
  • do 30. rujna bit će zatvorena županijska cesta Vrh-Šćulci kroz naselje Paladini (kod Buzeta). Omogućen je prolazak do naselja Paladini iz smjera Vrha te iz smjera jezera Butoniga.
  • 4. listopada od 06 sati do 21 sat bit će zatvorena državna cesta DC75 Medaki-Limski kanal, zbog održavanja utrke Nagrada Kanfanara

Stanje na cestama

bog olujnog vjetra, za sav promet zatvorena je državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.
Samo za osobna vozila otvorene su:
  • autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica (u oba smjera) te između čvorova Maslenica i Posedarje (u smjeru Zagreba), obilazak je državnim cestama preko Karina, Obrovca i Gračaca;
    autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (u oba smjera), obilazak za ostale skupine vozila je Starom cestom kroz
  • Gorski kotar - DC3;
  • Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene te
  • Paški most.
Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te Jadranskoj magistraIi (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).
Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Podsjećamo vozače motornih vozila da u uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana (oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) moraju voziti sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.
Zbog ulegnuća zemljanog dijela u centralnom pojasu na 31. km autoceste A4 Zagreb-Goričan, zatvoren je preticajni trak od 30.+200 do 31.+100 km u smjeru Zagreba.
Za sav promet zatvorena je županijska cesta Kučiće-Radmanove Mlinice (ŽC6166) zbog odrona, a obilazak je lokalnom cestom Omiš-Svinišće-Kučiće (LC67123).
Zbog radova je do 30. rujna zatvorena DC1 od Ličkog Petrovog Sela do Prijeboja za teretna vozila iznad 7,5 tona, a od 7 do 19 sati cesta je zatvorena za sav promet. Obilazak za osobna vozila i teretna vozila do 7,5 tona je: Ličko Petrovo Selo - Grabovac - Prijeboj, kroz NP Plitvička jezera. Za teretna vozila iznad 7,5 tona obilazak je: Ličko Petrovo Selo - Grabovac - Karlovac - Duga Resa - Žuta Lokva - Otočac - Borje i obrnuto.
Do 20. listopada od 8 do 16 sati na državnoj cesti DC1 vozi se jednim trakom između Knina i Sinja u mjestu Kijevo.
Zbog sanacije oštećenog mosta na potoku Hotnja za sav je promet zatvorena državna cesta DC36 Pokupsko-Sisak na dionici Orleković-Stari Farkašić. Obilazak: Stari Farkašić - Žažina- Velika Gorica - Kravarsko - Pokupsko - Stari Farkašić.
Državna cesta DC10 čvor Sveta Helena-Vrbovec-Gradec zatvorena je od čvora Dubrava do spoja s državnom cestom DC28 u Cugovcu (do 15. listopada u 19 sati). Obilazak je kroz Vrbovec.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti