Stanje i prohodnost cesta u Hrvatskoj

Hrvatska i svijet
13.03.2013 16:42
B.Ž.
1
1
Za sav promet zbog olujnog vjetra zatvorene su:
- autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica i
- državna cesta D54 Maslenica- Zaton Obrovački.
Samo za osobna vozila otvorene su:
- autocesta A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice
- Jadranska magistrala (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i
- Paški most.
Zbog olujnog vjetra na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, a na Jadranskoj magistrali (D8) od Bakra do Karlobaga dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).
Trenutno nema slobodnog puta za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji i obrnuto.
Snijeg otežava promet u Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj, dok mokrih i skliskih kolnika od kiše ima u Istri, Hrvatskom primorju, Dalmaciji i središnoj Hrvatskoj.
Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme. Zbog loših vremenskih uvjeta mogući su odroni zemlje i kamenja u gorskim predjelima.
Zbog snijega na snazi su zimski uvjeti, zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na sljedećim cestama u Gorskom kotaru i Lici:
Gorski kotar: -A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica-Bosiljevo 1 (od 4,45h), isključivanje tegljača je na čvoru Kikovica i odmorištu Vukova Gorica, -D3 Zdihovo-Stubica (Vrbovsko)-čvor Delnice-Sopač-čvor Kikovica-Čavle-Rijeka, -D32 Prezid-Delnice, -D42 Stubica-čvor Vrbovsko-Ljubošina, -D203 Brod na Kupi-Delnice, -D305 Parg-Čabar, -D501 Gornje Jelenje-Oštrovica (D8)-Meja-Križišće-Jadranovo, -ŽC Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, -ŽC Sopač-Mrkopalj-Tuk, -ŽC Kraljev Jarak-Fužine, -ŽC Crni Lug-Mrzle Vodice-G.Jelenje, -ŽC Platak-Kamenjak, te ostale županijske i lokalne ceste na području Delnica, Čabra i Vrbovskog.
Lika, Karlovačka i Zadarska županija : -D1 G.Vaganac-Korenica-čvor Udbina-Gračac- Knin, -D3 Karlovac- Duga Resa- Bosanci- Zdihovo -D23 Duga Resa- Josipdil- Kapela -D25 Korenica-Lički Osik-Gospić-Karlobag, -D27 Gračac- Obrovac -D42 Poljanak, -D52 Špilnik-Korenica, -D217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo, -D218 Užljebić-Dobroselo- Mazin- Bruvno -D522 Udbina-čvor Gornja Ploča (A1) Zatvorena je za sav promet Sljemenska cesta. Zbog izlijevanja rijeka zatvorene su ceste: - ŽC Donji Kosinj-Rudinka, - D36 Gradec Pokupski-Lijevo Sredičko i Karlovac-Šišljavić, - Obala Ivana Trnskog u Karlovcu, - ŽC3275 Stankovac-Slana, - ŽC3195 Slatina Pokupska-Prekopa, - ŽC3156 Žažina-Mala Gorica i - ŽC3121 Hrastelnica-Palanjak.
Istra - Do 07.05. od 8 do 17 sati (osim nedjeljama) za sav promet bit će zatvorena državna cesta D44 na dionici Buzet-Roč, zbog radova. Obilazak: Lupoglav-Pazin-Motovun-Buzet (autocestom A8, županijskom cestom ŽC 5007 i državnom D44).
U Zagrebu , zbog radova na sanaciji klizišta, Alejom Bologne, od Aleje Seljačke bune prema Zaprešiću, vozi se jednim trakom u dužini od 50 m. Vozače molimo za oprez.
Zbog razminiranja promet ide otežano: - do 18. ožujka od 8 do 17 sati, Jadranskom magistralom (D8) u Šibensko-kninskoj županiji na predjelu Rokića u Šibeniku, vozila se propuštaju 15 minuta svakog punog sata, a radnim danima i od 14.45 do 15.30 sati. - od 14. do 30. ožujka od 8 do 18 sati promet će se povremeno prekidati na ŽC3195 od naselja Slatina Pokupska do naselja Gračanica Šišinečka. Vozila će se propuštati svakog punog sata po 15 minuta.
Zbog radova zatvorene su ceste: - D1 od trgovačkog centra West Gate do Pojatnog, između raskrižja za Veliko Trgovišće i Stubičku Slatinu te između čvorova Trakošćan i Đurmanec, - D20 Sveti Križ-Prelog, - D27 Benkovac-Šopot (s autoceste A1 prema Benkovcu izlazi se na čvoru Zadar II), - D33 u Kninu, - D42 Vrbovsko-Gomirje (zbog urušavanja mosta), - D43 Graberje-čvor Ivanić Grad, - D66 u Puli od Labinske ulice do ulice Valica zbog radova na raskrižju „Šijana", - D523 Križišće-most Krk i - ŽC3209 Drenov Bok-Jasenovac.
Za teretna vozila zatvorene su ceste : - ŽC3124 Vidrenjak-Popovača-Kutina–Novska i - D29 Marija Bistrica-Soblinec.
Promet teče naizmjence: - Jadranskom magistralom (D8) na nekoliko dionica: Gradac-Ploče, u mjestu Podaca, kod Omiša i na GP Klek, - na raskrižju D8, D59 i D121 kod skretanja za Murter u mjestu Kapela, - na D512 Makarska-Gornje Igrane, (u mjestu Gornji Tučepi), - na D35 Lepoglava- čv. Sv. Križ Začretje od Švaljkovca do Donje Šemnice, - D44 Buzet- Bršćak, - D220 Trilj-Kamensko i - na D37 Petrinja-Glina, od Petrinje do završetka naselja Gora i kroz naselje Novo Selište.
Zbog urušavanja potpornog zida na državnoj cesti D3 između naselja Skrad i Kupjak (Šubetov most) vozi se usporeno, zbog suženja kolnika.
Za sva vozila zatvorena je županijska cesta ŽC5199 Šušanj-Štirovača te lokalna Madžari-Blinjska Greda zbog urušavanja mosta u općini Sunja.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti