SŠ Mate Balota: Razmjena učenika sa njemačkim gradom Halleom

Lokalno
30.09.2005 00:00
Izvor: bk/dp
D. Požarić
1
1
Ove školske godine, 26. rujna 2005. realizirana je po prvi put razmjena učenika naše škole sa gimnazijom iz Hallea. U školi je gostovalo tridesetak učenika i njihove profesorice pedagogije (odgojne znanosti) s ciljem da upoznaju odgojno - obrazovne metode rada u gimnazijama, te rezultate koji proizlaze iz uporabe tih metoda.

Prije svega, interesirali su se za uvjete rada i korištenje nastavnih pomagala, a posebice u nastavi stranih jezika.

Goste su primili učenici i njihovi profesori koji uče njemački jezik kao prvi strani jezik, te polaznici programa za DSD. Učenici koji drugu godinu uče njemački u dodatnom DSD programu, zajedno sa prof. Denis Brožić pripremili su prezentaciju obrazovnog sustava u Hrvatskoj, s naglaskom na različitost našeg i njemačkog jezika, što je goste jako zanimalo, a to je bio cilj studijskog putovanja.

Kontakt sa školom je, preko prof. Mirjam Blažević, Internetom uspostavila gđa Maruška Schwengersbauer, koja je ujedno pomogla smjestiti grupu u jedan hotel u Novigradu. DSD grupa treće godine je predstavila je Power Point prezentacijom alternativne načine učenja njemačkog jezika preko projektno - orijentirane razmjene učenika. Već ulaskom u zgradu i prvim kontaktima sa ravnateljem i profesoricama stvorili su dojam dobre radne atmosfere i susretljivosti.

Gosti su bili oduševljeni viđenim, pitali su da li smo privatna škola, a kad su saznali da nismo, iznenadili su se što smo uspjeli li tako dobro opremiti školu nastavnim pomagalima. Posebno su bili iznenađeni što učenici jako dobro vladaju njemačkim jezikom.

Uzvratni susret nije još dogovoren, jer su naši učenici za sada angažirani na drugim projektima.

1
2
3
4
5

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti