Sretna veza umjetnosti i znanosti - završio probni zimski kamp prirodoslovlja

Lokalno
12.03.2009 00:00
D. Požarić
VIŠNJAN - Nadareni učenici i oni posebno zainteresirani za znanost uskoro bi u Višnjanu mogli dobiti nove, nešto drukčije mogućnosti dodatnog učenja. Završio je nedavno eksperimentalni zimski kamp prirodoslovlja, koji je na stručno vođenim radionicama iz fizike, kemije, biologije, astronomije, geologije i eksperimentalne arheologije okupio 12-ero osnovaca iz čitave zemlje. Trajao je četiri dana, a njegova specifičnost nije samo u tome što je održan zimi.
Kamp se od ostalih, koje godinama ljeti organiziraju Znanstveno-edukacijski centar, Astronomsko društvo i Osnovna škola, razlikuje i po metodologiji i načelima poučavanja. Pored znanstvenog rada na konkretnim projektima, u program zimskog kampa dodane su radionice mitološke literature, dramskog stvaralaštva i kiparstva. Jedan od razloga je očekivanje da takav multidisciplinarni pristup može uvelike poboljšati motivaciju učenika.
- Nešto slično već smo pokušali prije tri ili četiri godine. Program zimskog kampa još je u pokusnoj fazi, u kojoj vezanjem umjetnosti i znanosti pokušavamo pospješiti i obogatiti proces učenja, kaže Korado Korlević, voditelj Znanstveno-edukacijskog centra.
M. D.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti