Spornih dvanaest kuna za 27 zaposlenih

Lokalno
10.04.2009 00:00
E.Dž.
Ulaganja su vidljiva na voznom parku, ali vatru gase ljudi
Ulaganja su vidljiva na voznom parku, ali vatru gase ljudi
Ulaganja su vidljiva na voznom parku, ali vatru gase ljudi
- Nakon dovršenih pregovora na županijskoj razini, koji su obvezujući za sve osnivače sedam javnih vatrogasnih postrojbi u Istri, poslao sam na ime gradonačelnika Poreča dopis u kojem sam molio da prije usvajanja proračuna za 2009. godinu korigiramo visinu osnovice za obračun plaća da porečki vatrogasci ne bi bili zakinuti. Budući da je osnivač (Grad i okolne općine) osnovicu porečkim vatrogascima od ranije odredio 50-ak kuna većom nego u drugim JVP-ima, sada se radi o razlici od 12 kuna, za koliko je nakon zaključenih pregovora veća dogovorena osnovica na županijskoj razini. Porečanima se plaća obračunava množenjem koeficijenta s 1.776,5 kuna, a ostalima po 1.788,6. Upozorio sam tada i na činjenicu da će u ovoj godini iz državne blagajne u porečki proračun za vatrogastvo stići više novca. Bilo je planirano devet posto više, u konačnici je 5,4 posto više, a i iz tog novca dijelom se alimentiraju naše plaće. Ili Grad taj novac troši drugačije, rekao je Darko Vidmar, koordinator za vatrogastvo u SIK-u.
Dorina Buić i Darko Vidmar
I voditeljica porečkog ureda SIK-a Dorina Buić pisala je 20. ožujka gradonačelniku nakon sastanka porečke sindikalne podružnice vatrogasaca i nije dobila odgovor.
Novinari su saznali da je osnovna bruto plaća vatrogasca (bez minulog rada, dežurstava i nedjelja/praznika) 4.520 kuna, u Poreču 200-tinjak kuna manja, a prosječno vatrogasac doma ponese između 5.100 i 5.200 kuna. U porečkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi - Centru za gašenje požara zaposleno je 27 osoba, čije su oči još uprte u gradsku upravu s nadom da će se držati dogovora.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti