Špica je tu a sa njom su došle i sve ružne navike sa parkiranjem kojekuda

Lokalno
12.08.2004 00:00
Izvor: dp
D. Požarić
1
1
[slika1]Špica turističke sezone traje već neko vrijeme pa je grad konačno krcat turistima. Neki su od njih sa sobom donijeli i nekulturu ponašanja kad je u pitanju ostavljanje automobila po zelenim površinama, no, jesu li samo oni krivi za to?
Slovenska obitelj snimljena u svom Passatu nije komentirala moje fotografiranje, samo su njeni članovi sa zanimanjem pratili što radim vjerojatno se pitajući zašto fotografiranje u pola deset navečer. Obzirom da sam nastavio fotografirate ostale automobile tako neljudski ostavljene pokraj crkvice ispred dvorišta MUP-a, pretpostavljam da su shvatili o čemu se radi.
[slika2]Korisna stvar proizašla iz tog fotografiranja jest da je barem jedan talijanski vozač Golfa, vidjevši što fotografiram, odustao od namjere da na mjestu koje je upraznio Slovenac ostavi svoju hrpu lima. Ipak, korisna koliko i beskorisna jer je umjesto njega tu malo kasnije parkirao drugi Talijan.
Jedan me drugi Talijan pitao što snimam (na žalost, zbog loše podešenog aparata on vam se ne smiješi sa stranica našeg portala - čovjek uči dok je živ, pametni na tuđim a mi ostali na svojim greškama) rekao sam mu da snimam ono za što bi u svojoj rođenoj Padovi platio masnu kaznu. Malo se čudio a zatim rekao:"Ah, parcheggio!". Na moje pitanje da li misli da je u redu da svojim kotačima uništava ono što građani ovog grada masno plaćaju iz svog džepa odgovorio je da je svjestan da nije, ali da imamo veliki problem sa brojem parkirališta kog moramo što brže riješiti ako ne želimo da se ovakve situacije ponavljaju iz dana u dan, iz noći u noć.
[slika3] Tad sam mu "priznao" da radim za lokalni internet portal i da ne fotografiram i pišem članak zato da ocrnim turiste. Rekao sam mu da sam potpuno svjestan činjenice da Poreč ima premalo parkirališnog prostora koji ne može primiti sva vozila te da je smisao ovog članka da (još jednom) potakne nadležne da svoje mozgove i ruke ubace u višu brzinu, odnosno, da počnu brže i bolje djelovati na rješavanju tog problema.
Parkiralište na više katova, više parkirališta, što god... ne zanima nas, dragi gradski oci. Voljeli bismo da novac uložen u zelenilo ne bude tako brutalno izgažen kotačima automobila.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti