Španjolki iz torbice otuđen novčanik

Crna kronika
09.07.2015 07:32
D. Požarić
Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)
Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem, koji je 7. srpnja između 11 i 12 sati, u Decumanusuj u Poreču iskoristio nepažnju 58-godišnje španjolske državljanke te joj iz torbice otuđio novčanik s novcem, osobnim ispravama i bankovnim karticama. Time ju je oštetio za više tisuća kuna.
Obzirom da je tijekom turističke sezone problematika krađa, posebice džepnih, nešto izraženija, Policijska uprava istarska upozorava građane da pripaze na svoje stvari jer je dovoljna i mala neopreznost da netko postane žrtvom.
Džepne krađe najčešće se događaju na mjestima gdje se kreće veći broj ljudi pa tako kradljivci koriste gužve u sredstvima javnog prijevoza, u ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima, čekaonicama, zdravstvenim ustanovama, na tržnicama, raznim javnim okupljanjima, plažama i drugim ''prometnim'' mjestima. Počinitelji mogu biti i žene i muškarci, starije i mlađe osobe, a uglavnom rade u skupinama ? jedna osoba odvlači pozornost, dok druga zavlači ruku u džep ili torbicu i izvlači novčanik te ga predaje trećoj osobi, koja potom nestaje u gužvi. (K. T.)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti