SOS Šape za kućne ljubimce iz potresom pogođenih područja

Istra
30.01.2021 09:45
D. Požarić
Deset kućica za mace i pse koje je izradio Zajim Grga Softić kreću na put za Glinu.
Deset kućica za mace i pse koje je izradio Zajim Grga Softić kreću na put za Glinu.
Udruga za zaštitu životinja SOS Šape pokrenula je prije nekoliko tjedana inicijativu da se pomogne ljudima i životinjama s područja pogođenih potresom. Kako nemaju svoje sklonište, a u Istri postoji nekoliko registriranih u kojima ima mjesta, rodila se ideja da boravak i standardnu veterinarsku obradu za jednog do dva psa do udomljenja sponzoriraju gradovi, dok će Udruga financirati dodatne veterinarske usluge i eventualno liječenje.
Pozivu su se odazvali gradovi Buje, Rovinj i Poreč.
U Udruzi kažu da nisu željeli nasumično po ulici skupljati pse lutalice, kako su to radili neki zaštitari, zbog čega je na terenu nastala zbrka, već su se obratili Skloništu za životinje Veterinarske stanice Sisak.
Kako je na spomenutom području i inače uvijek bilo pasa lutalica, a u ovakvoj situaciji je pritisak na sklonište još i veći, smatrali su da će tako i skloništu pomoći da oslobodi mjesta za nove pridošlice.
Kad je veliki dan stigao, iznajmili su veliki kombi i otišli po 5 njuškica. Benny, Snoopy i Deni smješteni su u sklonište Veterinarske bolnice Poreč, a brat i sestra Ozzy i Popper u skloništu UO „Val de Saresi“ u Rovinju. Čeka ih daljnja veterinarska obrada, a kad budu potpuno spremni, za njih će snimiti fotografije i videa te očekuju da će ubrzo naći svoje domove.
Da bi unajmljeni kombi čim bolje iskoristili, na polasku su preuzeli transportere koje su gospođa Wida i njen Tierhilfe Istrien pripremili za Sklonište u Sisku, kao i deset kućica za mace i pse koje je za Glinu izradio Zajim Grga Softić.
-Zahvaljujemo svima koji sudjeluju u ovoj akciji, volonterima, sponzorima i donatorima koji nam omogućavaju da pomažemo. Još jednom se pokazuje snaga dobre suradnje i zajedništva, kažu u Udruzi SOS Šape.
Kako u skloništima u Istri ima još mjesta, nadaju se da će se njihovoj incijativi pridružiti i drugi gradovi, pa i tvrke, kako bi mogli pomoći većem broju pasa, pomažući tako i ljudima koji su se našli u nezavidnoj situaciji.
Gradovi i tvrtke koje se žele pridružiti incijativi mogu se javiti na sospawsporec@gmail.com  (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti