SOS Šape danas u akciji hvatanja napuštenih mačića u Kadumima

Lokalno
04.06.2018 11:45
D. Požarić
1
1
[slika1d]
Porečka Udruga za zaštitu životinja SOS Šape i Veterinarska bolnica Poreč danas će krenuti u zajedničku akciju lovljenja napuštenih mačića u Kadumima. Naime, u tom naselju, pored bivšeg marketa u grmlju pronađeno je mnogo napuštenih maca. Sve će životinje nakon toga biti liječene, sterilizirane, cijepljene i označene te vraćene na hranilište, a pitomim macama i mačićima udruga će pokušati naći domove.
SOS Šape mole građane Kaduma da pomognu i podrže akciju i, ukoliko postoji osoba koja ove mace hrani i zna nešto više o njihovom broju i sastavu, da im se javi na 099-374-74-24 kako bi ih ovom akcijom sve obuhvatili.
Iz udruge poručuju da su sve ovo zakuhali oni koji su, ne želeći izdvojiti 200 do 300 kuna za sterilizaciju svoje mace, napravili račun od nekoliko tisuća kuna koji će platiti Grad Poreč i donatori. Od svih mogućih rješenja naš narod još uvijek bira ona najgora i najskuplja. Postoje brojne akcije sterilizacije po povoljnijim cijenama, postoje udruge i volonteri koji zbrinjavaju životinje i mogu pomoći, a postoje i prijave i visoke kazne.
Mijenjaju se i postrožuju zakoni i propisi, a mijenja se i svijest ljudi – sve više su skloni osuditi onog tko usmrti ili odbaci životinju, sve više to postaje neprihvatljivo ponašanje na koje mnogi više neće okrenuti glavu.
-Mi sigurno nećemo okrenuti glavu od ovih sirotih maca, učinit ćemo sve da budu zdrave, site i zbrinute, uložit ćemo vrijeme, trud i sredstva, a sve to ne bi trebalo da je netko, za sada nepoznat, poštivao svoje obaveze odgovornog vlasnika kućnog ljubimca, poručili su volonteri iz SOS Šapa. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti