Solidarna ekološka tržnica u srijedu u Rovinju

Istra
12.06.2018 21:11
kb
1
1
U srijedu od 17 do 19 sati u dvorištu Osnovne škole Jurja Dobrile u Rovinju će se održati stota po redu Eko tržnica. Bit će moguće kupiti sir, jogurt i skutu iz Savičente, eko povrće, proizvode od konoplje i smokve, eko med iz Buzeta, potom brašno, tjesteninu, žitarice i palentu te trešnje i kruške.
Ekološka proizvodnja je proizvodnja bez kemije, bez herbicida, pesticida i korištenja mineralnih gnojiva. Prirodno, domaće, lokalno, zdravo danas smije svako istaknuti na svom proizvodu, ali jedino su ekološki proizvodi proizvedeni pod posebnom kontrolom.
2
Tržnica u Rovinju održava se svake druge srijede u organizaciji udruge Istarski eko proizvod (IEP) u suradnji s neformalnom inicijativom građana Solidarna ekološka grupa (SEG) Rovinj. Članovi grupe su i potrošači i proizvođači. Zajedničkim planiranjem proizvodnje i grupnim otkupom djela proizvoda, SEG nastoji naglasiti važnost odnosa između potrošača i proizvođača, a kroz kontinuirani obilazak imanja, provjeravati i garantirati ekološki uzgoj i proizvodnju. (kb)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti