Slovenski košarkaši pobijedili Repešinu vrstu u punoj dvorani na Žatiki

Sport
16.08.2009 00:00
D. Požarić
1
1
1
Pred punim tribinama porečke dvorane na Žatiki i uz bučno navijanje podjednakog broja navijača, svoj su prijateljski susret odigrale košarkaške reprezentacije Hrvatske i Slovenije.
Slovenci su gotovo tijekom cijele utakmice bili bolji protivnik, te su zasluženo na kraju pobijedili rezultatom 82:78, iako se hrvatska reprezentacija na samom kraju dobro držala, pa se možda ponetko nadao i pobjedi. Roko Ukić je u posljednjem hrvatskom napadu pri 78:80 imao priliku, ali ga je zaustavio visoki slovenski centar Erazem Lorbek. U posljednjim sekundama Nachbar je iz kontre zabio dvicu i odredio konačni rezultat utakmice.
Najefikasniji hrvatski košarkaš je uz Banića i Kasuna sa po 12 bio Ukić sa 21 postignutim pogotkom, dok su kod Slovenaca najbolje gađali Laković (13) i Udrih (12).
Izbornik Repeša nakon uktamice je izjavio da su Slovenci zasluženo pobjedili zbog toga što je hrvatska momčad u izgradnji, pa nedostaje puno protoka lopte i agresivnosti u obrani. Porečka je publika od Repeše dobila najvišu ocjenu, dok će utakmicu, rekao je, brzo zaboraviti.
Uzvratna utakmica igra se sutra navečer u Pazinu.

Organizacija dobra, parking problem i dalje gorući

Usprkos činjenici da je blagdan i posvuda su oko Poreča sinoć organizirane brojne pučke fešte, dvorana na Žatiki bila je dupkom puna. To se velikim dijelom može zahvaliti i brojnim slovenskim navijačima koji su se ravnopravno nadglasavalia sa hrvatskima.
Organizacija događaja bila je vrlo dobra, ali se opet pojavila stara boljka: posvuda parkirani automobili zbog kojih su neki i po sat vremena morali čekati da izađu sa parkirališta, a službeno parkiralište kod groblja bilo je poluprazno. Nikako nije dobra stvar ni to što je kompletna rasvjeta prostora iza dvorane bila neosvijetljena.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti