Školski zbor i vokalna skupina "Aurora Vocalis" nastupili u Weizu u sklopu programa Comenius

12.02.2013 14:38
Mihaela Peruško
1
1
Još je daleke 2009. godine započeo rad na Comenius projektu. Profesorica Mirjam Blažević, zajedno s kolegama iz Austrije, Italije, Engleske i Nizozemske počela je razmjenjivati ideje o internacionalnom susretu školskih bendova želeći i na taj način dodatno promovirati i afirmirati darovitost i inovativnost učenika i profesora Srednje škole Mate Balote Poreč izvan granica Lijepe naše.
Međutim, za razliku od ostalih stranih škola, mi nažalost od svoje Agencije za mobilnost i programe EU nismo dobili sredstva za realizaciju prethodno navedenog projekta. Ipak, nismo od onih koji odustaju lako te smo odlučili kako ćemo u projektu ipak sudjelovati o svom trošku. Odmah se rodila ideja o tome da se u projekt uključi naš školski zbor i vokalna skupina „Aurora Vocalis“ pod vodstvom profesorice Debore Cukole . Cure iz zbora već su dobro uvježbana ekipa koja, između ostalog, iza sebe ima i priznati nosač zvuka, a trenutno sudjeluju u natjecanju amaterskih zborova Hrvatske radio televizije „Do posljednjeg zbora“ povodom kojeg 2.ožujka putuju u Zagreb. Njihova doraslost ovom zadatku nikada nije dovedena u pitanje. Pune vjere u sebe i svoj talent, djevojke su nastavile uvježbavati repertoar za susret sa ostalim mladim zaljubljenicima u glazbu.
Zahvaljujući svojim roditeljima te sponzorstvima Grada Poreča, Turističke zajednice Poreč, Turističke zajednice Tar – Vabriga i Foto Edija, djevojke su 5. veljače otputovale u Graz kako bi nastupile na prvom od 6 predviđenih koncerata.
Po dolasku u Graz suočile su se sa novim izazovom. U samo nekoliko sati morale su uvježbati izvedbu zajedničke himne kako bi je na kraju koncerta mogle izvesti sa ostalim sudionicima projekta. Ni ovoga puta nisu podbacile, zahvaljujući optimizmu i entuzijazmu koji njih i profesoricu Cukolu prati od samog početka, uspješno su savladale zajedničku himnu te, osim vlastitim repertoarom, na završnoj svečanosti, u srijedu, 6. veljače, punim sjajem zablistale i njenom izvedbom.
Ponosne na ono što su postigle, u četvrtak, 7. veljače, sjele su na autobus i krenule kući. Predaha nije bilo. Već su putem za Poreč počele raspravljati o tome kako što bolje organizirati 2. susret koji će se u razdoblju od 30.lipnja do 3. srpnja 2013. godine održati upravo u našem gradu.
Nina Čuš, 4. JG

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti