Skladan spoj trube i glasovira u Eufrazijani

Kultura
24.07.2018 21:12
D. Požarić
Henschel Quartet u Eufrazijani
Henschel Quartet u Eufrazijani
Svjetski poznat i međunarodno priznat gudački Henschel Quartet svojim je toplim zvukom i vrhunskom izvedbom protekli petak ispunio prostor Eufrazijane. Ovaj petak, 27. srpnja u 21 sat na programu Koncerata u Eufrazijani nalazi se duo pijanistice Tamare Jurkić Sviben i trubača Paula Goodchilda.
Paul Goodchild
Paul Goodchild
Paula Goodchilda i Tamaru Jurkić Sviben njihovi su talenti vodili samostalno i u sklopu simfonijskih i komornih orkestara diljem svijeta. Paul Goodchild glazbeni je direktor sastava Waverley Bondi Beach i ansambla Sydney Brass, jednog od najstarijih i najcjenjenijih australskih komornih glazbenih ansambala. Pored toga mu vodeći australski skladatelji namjenjuju svoja djela za izvođenje. Tamara Jurkić Sviben, pijanistica rodom iz Istre, bavi se ponajviše proučavanjem djela hrvatskih glazbenika židovskog podrijetla te je, između ostalog, i osnivačica i predsjednica Udruge za proučavanje i promicanje kulturne baštine Tamar. Ovaj zanimljivi duo iskusnih izvođača za Poreč izvodi izbor skladbi svjetskih skladatelja 20. i 21. stoljeća.
Tamara Jurkić Sviben
Tamara Jurkić Sviben
Ovogodišnja sezona Koncerata u Eufrazijani u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč donosi sveukupno dvanaest pomno odabranih koncerata klasične glazbe petkom, od srpnja do početka rujna, od 21 sat. Cijena ulaznice iznosi 50 kn, a može se kupiti na ulazu u Eufrazijevu baziliku na dan koncerta sat vremena prije početka izvedbe. Za umirovljenike i djecu ispod 12 godina ulaz je besplatan.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti