Skiper prodaje vile i apartmane uz golf na Crvenom Vrhu

Istra
27.03.2009 00:00
D. Požarić
Rezidencija Skiper na Crvenom Vrhu
Rezidencija Skiper na Crvenom Vrhu
Rezidencija Skiper na Crvenom Vrhu
PULA - Prvo golf igralište u Istri još nije ni otvoreno, prva loptica još nije bačena, a već je naveliko krenula prodaja apartmana i vila Rezidencije Skiper kraj Savudrije, i to unatoč uvjeravanju direktorice te tvrtke Ljubice Marfan da prodaje neće biti.
»Uz naš golf teren nema ni vila ni apartmana za prodaju«, izjavila je Marfan za naš list prije niti četiri mjeseca, netom nakon izglasavanja Zakona o golf igralištima, tvrdeći da se ovaj kontroverzni zakon koji omogućava izvlaštenje zemljišta, etažiranje i prodaju nekretnina neće odnositi na golf projekt na Crvenom Vrhu.
Međutim, otkrivamo da je prodaja apartmana i vila u punom jeku, a vile su bile u ponudi i prije no što su se počele graditi, odnosno unazad nekoliko godina, zbog čega još više čudi izjava direktorice Rezidencije Skiper.

Vile se prodavale prije nego što su izgrađene

Uz sam golf teren, čije se otvorenje najavljivalo za ovaj mjesec, gradi se hotel s pet zvjezdica te 22 luksuzne vile s pogledom na Piranski zaljev, kao i kongresni centar s lučicom, kojim, kao i golf igralištem, upravlja poznati svjetski lanac Kempinski u sklopu Kempinski Adriatic Hotel & Golf Resorta.
Kontaktirali smo jednu pulsku agenciju za trgovanje nekretninama, u čijoj su ponudi Skiperove nekretnine.
- Vile su se prodavale i prije nego što su izgrađene. Sada se cijena po kvadratu kreće od 6.000 do 9.000 eura, a ove najskuplje smo već prodali. Da, riječ je o nekretninama kraj golfa, rekao je predstavnik agencije kojem smo se predstavili kao zainteresirani kupci.
Objašnjava da su u ponudi dva ogromna turistička kompleksa, odnosno da se osim novih vila prodaje i apartmansko naselje u neposrednoj blizini, koje je Rezidencija Skiper izgradila prije nekoliko godina. Cijena tih apartmana je nešto povoljnija te se kreće od 3.000 do 6.000 eura po kvadratu.
Nažalost, nismo uspjeli saznati koliko je apartmana i vila dosad prodano, ali smo od agencije dobili ponudu za kupnju jeftinijih vila.
- U naselju Skiper imamo u ponudi jednu manju vilu, drugi red do mora, koja košta 1,2 milijuna eura. Prodaju se i dvije vile u prvom redu do mora, koje koštaju 1,8 i 1,9 milijuna eura. Imamo još dvije vile s bazenima, ali su cijene znatno veće. Što se tiče apartmana, tu je ponuda veća, a cijene se kreću od 419 do 634 tisuće eura, vele u ovoj agenciji.

Na Skiperovom webu - bez informacija o prodaji

Nakon što je prodaja već počela, direktorica Rezidencije Skiper Ljubica Marfan uvjeravala je da prodaje neće biti
Od Marfan jučer nismo uspjeli dobiti izjavu iako smo je u nekoliko navrata nazivali i slali upite vezano za prodaju Skiperovih nekretnina. Na web stranicama Rezidencije Skiper nema nigdje informacije o prodaji apartmana i vila, već se nudi samo iznajmljivanje određenog broja objekata. Tako za jedan dan u apartmanu treba izdojiti od 100 do 420 eura, a boravak od tjedan dana u vili s bazenom košta od 4.500 do 20.000 eura.
Potvrdu da se apartmani i vile zaista prodaju pronašli smo u tvrtki Vegrad iz slovenskog Velenja, koja je glavni izvođač građevinskih radova u sklopu projekta »Kempinski«. Ova je tvrtka putem povezanih društava vlasnik Rezidencije Skiper, uz Hypo Alpe-Adria Bank International Ag iz Klagenfurta. Upravo smo na internetskim stranicama Vegrad-nekretnine našli informaciju da je prodaja vila Kempinski započela još 2007. godine te da prodaju i prethodno izgrađene apartmane.

Za vile Kempinski sedam milijuna eura

Vile Kempinski prodavale su se još 2007. (web-stranica Vegrada)
Po njihovom objavljenom cjeniku, vile Kempinski, koštaju od najmanje 3,6 milijuna eura do najviše sedam milijuna eura za građevine smještene u prvom redu do mora. U odnosu na kvadraturu najskuplji su apartmani Kempinski od 75 kvadrata, čija cijena dostiže nevjerojatnih 699 tisuća eura. Stariji apartmani koštaju od 427 tisuća eura do 680 tisuća. Primjerice, apartman površine 91 kvadrat stoji 462 tisuće eura.
Od jedne strane agencije koja je prethodno prodavala Skiperove vile saznajemo da je interes kupaca bio slab te da su zbog visokih cijena uspjeli prodati samo jednu vilu.
- Ne znam kakva je sada situacija, ali kada smo ih mi prodavali nije išlo. Oglašavali smo i prodaju i iznajmljivanje, pokušavali su na sve načine pronaći klijente, rekla je agentica.
Da Skiper očito ima problema sa zatvaranjem financijske konstrukcije može se iščitati iz izjave Mire Oblaka, koji je istupio iz projekta »Kempinski«. On je prije pola godina optužio tvrtku Vegrad da ih je svojim načinom rada dovela u situaciju da u nekoliko navrata produžuju rokove otvorenja hotela. S druge strane, Hypo banka je, kao financijer, uvjetovala okončanje projekta i otvorenje hotela najkasnije do početka prosinca prošle godine, radi otplate kredita. Budući da taj uvjet nije ispunjen, Oblak je svoj udio ustupio banci za jedan euro.
- Tu sam obvezu svojim istupanjem prenio na Vegrad, kao jedinog i stvarnog krivca za odugovlačenje, rekao je tada Oblak.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti