Skandalozni nered na porečkom groblju

Lokalno
04.12.2008 00:00
D. Požarić
"Čarli" je umro 2002. godine, a njegov grob izgleda vrlo ružno
"Čarli" je umro 2002. godine, a njegov grob izgleda vrlo ružno
Malo je reći da je porečko groblje jučer bilo neuredno, jer je situacija koju smo poslijepodne na njemu zatekli bila u najmanju ruku skandalozna.
Veliki dio cvijetnih aranžmana bio je isprevrtan nakon nevremena koje je poprilično iza nas, a da na groblju nismo vidjeli ni jednog njegovog radnika koji bi se bavio popravljanjem štete, iako je veći dio dana bio primjeren takvim aktivnostima. Na groblju smo zatekli tek jedan kamion u vlasništvu privatnog kamenoklesara, koji je bio parkiran u perivoju.
Veliki broj kontejnera za otpad bio je popunjen do vrha, a najstrašnije od svega djelovali su isprevrtani križevi i zemlja ”potonula” u neke grobnice.
Dijelovi groblja izgledaju kao da ih je poharao žestoki tsunami, a najgore je stanje na novome dijelu. Tu su neki grobovi još svježi, neuređeni kamenom ili na druge uobičajene načine, nego se sastoje uglavnom od humke, cvijeća i drvenih, privremenih nadgrobnih spomenika.
Predsjednik uprave Usluge, gradskog komunalnog poduzeća koje brine o održavanju groblja trenutno je, kako doznajemo, na godišnjem odmoru, pa smo za intervenciju zamolili porečkog gradonačelnika Edija Štifanića koji je nakon ručka posjetio groblje da se i sam uvjeri u njegovo stanje, te za parentium.com rekao kako će krivci biti pozvani na odgovornost.
Ujedno koristim ovu priliku za ispriku građanima zbog navedenog događaja, koje molim za strpljenje dok se situacija sanira ” rekao je gradonačelnik.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti