Sjednica Skupštine Istarske županije: Do sada cijepljeno 8800 osoba, stanje u županiji stabilno

Istra
02.03.2021 10:29
1
1
U Istri do sada cijepljeno 8800 osoba, od kojih je njih 2600 primilo i drugu dozu, izvjestio je jučerašnjoj sjednici Skupštine Istarske županije ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Aleksandar Stojanović.
Prema riječima načelnika Stožera civilne zaštite Istarske županije Dina Kozlevca trenutno stanje na području Istarske županije je stabilno, a tijekom zadnja dva i pol mjeseca bilježi se smanjenje incidencije novozaraženih. Odluka o postupnom popuštanju mjera, smatraju, pokazala se ispravnom, međutim građani se i dalje trebaju ponašati odgovorno.
Na dnevnome redu našle su se i informacije o poslovanju Opće bolnice Pula i aktivnostima projekta izgradnje nove bolnice, te poslovanju Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj.
– Reorganizacija rada Specijalne bolnice za ortopediju pozicionirala je ustanovu među jedine tri bolnice u Hrvatskoj, koje pokazuju pozitivno financijsko poslovanje uz samostalno pokrivanje svih troškova tijekom više od 5 uzastopnih godina. Njen posljednji i najznačajniji iskorak razvoja je izgradnja i opremanje dječjih odjela, za što je potrebno osigurati 13,4 milijuna kuna, istaknuo je ravnatelj dr. Marinko Rade, koji je dobio podršku Skupštine za projekt dječjih odjela.
Skupština je jednoglasno prihvatila Sporazum o davanju kapitalne pomoći za otplatu kredita za dogradnju i rekonstrukciju Doma za starije osobe Buzet. Za realizaciju projekta procijenjene vrijednosti 24.976.639,37 kuna planirano je dugoročno zaduženje Doma za starije osobe Buzet u iznosu 11.300.000,00 kuna, s rokom povrata kredita od 15 godina. Ukupna procijenjena vrijednost otplatne rate iznosi 13.334.000,01 kuna.
- Trenutno raspoloživi smještajni kapaciteti u domovima za starije osobe u Istarskoj županiji ne pokrivaju potrebe osoba treće životne dobi, no nadogradnjom Doma u Buzetu, Doma A. Štiglić u Puli, kao i izgradnjom domova u Pazinu i Labinu, u čijim realizacijama sudjeluje i Istarska županija, navedeno će se promijeniti, naglasila je zamjenica župana Sandra Ćakić Kuhar.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti