Sigurnost i higijenske mjere osnovni preduvjeti za putovanja Nijemaca u ovoj godini

Gospodarstvo
02.02.2021 16:45
D. Požarić
Pixabay
Pixabay
Brojna istraživanja pokazala su da se uslijed globalne pandemije korona virusa mijenjaju i navike njemačkih putnika u 2021. godini, izvijestila je voditeljica Ispostave Hrvatske turističke zajednice u Münchenu Nera Miličić.
Procjenjuje se da prošle godine na ljetni odmor zbog straha od pandemije korona virusa nije putovalo 41 posto Nijemaca, dok će na njihovu konačnu odluku o putovanjima u 2021. godini snažan utjecaj imati proces procjepljivanja populacije. Rezultati istraživanja jedne od najvećih svjetskih online agencija pokazuju da 46 posto Nijemaca cijepljenje smatra neophodnim uvjetom za putovanja izvan Njemačke, poručila je Miličić. 
Prema Booking.com analizi, 56 posto putnika će prilikom putovanja biti opreznije, ali će i dalje putovati, dok će 38 posto Nijemaca imati strože kriterije pri odabiru smještaja, a pri tome će posebno voditi računa o zdravlju, higijeni, čistoći i sigurnosti. Više od polovice ispitanika radije će izabrati smještaj i destinaciju s jasno naznačenim mjerama sigurnosti.
Generalni trendovi putovanja u 2021. godini su samostalna, luksuzna i kraća putovanja, kulinarski užici i regionalna hrana te odmor s obitelji i prijateljima. 60 posto sudionika istraživanja za ljeto 2021. priželjkuje „opuštajući odmor i uživanje u lokalnim gastro specijalitetima“.
Najveća svjetska tražilica za kuće za odmor HomeToGo  također je provela istraživanje i to na 16 milijuna korisnika. Pokazalo se da će 70 posto ispitanika putovati u ovoj godini, 71 posto će putovati automobilom, a 61 posto preferira kuću za odmor u prirodi. Prema FeWo-direktu , potražnja za kućama za odmor daleko od gradova porasla je za 650 posto u drugoj polovini 2020.
Njemačka udruga turizma DRV predstavila je novi trend „home officea na sunčanoj lokaciji“, takozvanog Bleisure Worka - Business and Pleisure Work. Ispitanici koji već sada istražuju takve mogućnosti su uglavnom muškarci od 19 do 39 godina na srednjim i višim menadžerskim pozicijama. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti