SiCG - Hrvatska: 30:34! Šprem sahranio susjede

Sport
02.02.2006 00:00
Izvor: dp
D. Požarić
SiCG – Hrvatska: 30:34

U teškoj i iscrpljujućoj utakmici, sa loše 2/3 utakmice, kad smo se već pribojavali da ćemo nakon dvije teške pobjede protiv Danske i Islanda izgubiti od raspoložene SiCG koja nema šanse da za dalje takmičenje, ipak smo nadmoćno pobijedili.

Naši su rukometaši odavali dojam kako su u utakmicu ušli prilično opušteno i ravnodušno, no Srbi su pokazali da se ne šale. Njihovi igrači koji inače imaju jako loš odnos šuteva/golova zabijali su kao od šale. Od samog početka igrači SiCG su vodili sa jedan ili dva gola prednosti a naši su teškom mukom sustizali, nikako ne mogavši povesti.
Napokon smo poveli pred kraj prvog poluvremena ali su Srbi u samo nekoliko preostalih sekundi uspjeli isposlovati isključenje našeg igrača a Ilić je zabio za 16:16

Drugo je poluvrijeme počelo slično prvome, sve do 20:20, kad naši dečki postižu 6:0 kojih Srbi više nisu mogli sustići, a briljirao je Šprem koji je u pola minute zabio dva puta za redom. Njegovi upadi u šesterac sa krila bili su bez i jedne greške a savršeno je igrao i u kontranapadima.

Do kraja utakmice bilo je još frcanja iskri zbog zanimljive igre a i srpska je publika iznervirana za sebe lošim rezultatom počela bacati petarde i stvarati nered kog su redari suzbili nakon nekoliko minuta, bez prekida utakmice.

U posljednjih pet minuta bilo je 31:27 a u posljednju minutu ušli smo sa 34:29. Sulić je zaradio isključenje, nakon što je to u 54. minuti zadesil Dominikovića.

Šprem je svakako bio igrač utakmice, uz fantastičnog Šolu sa 20 uspješnih obrana.

Izbornik Lino Červar u interviewu na kraju utakmice nije izvalio političku besmislicu poput one o borbi za Savudrijsku valu nakon utakmice sa Slovencima u Puli, no uspio je reći kako smo mi „moralni pobjednici“, ma što mu to značilo.

Činjenica jest da nas suci nisu previše mazili, kako danas protiv SiCG tako još manje jučer kad su Francuzi zaradili barem opomenu, ako ne već isključenje od IHF-a jer je njihovo suđenje protiv grubih Islanđana bilo nevjerojatno i bez ujednačenih kriterija. Možda je Červar mislio na suđenje, no svejedno, u polufinalu ćemo se boriti sa teškim protivnicima sa kojima nema „moralne“ pobjede, nego samo one postizanjem više golova do kraja utakmice.

Sutra naši dečki imaju dan odmora a uskoro ćemo znati i konačni raspored u grupi te sa kime idemo u polufinale.

Vidimo se u Zürichu!
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti