Sezona seminara u Međunarodnom kulturnom centru Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu

Kultura
30.06.2018 16:25
D. Požarić
1
1
Nakon završenog seminara flaute i plesa, u Grožnjanu se nastavlja program glazbenih tečajeva.
Od 1. do 10. srpnja 2018. održava se seminar harfe pod vodstvom Prof. Diane Grubišić Čiković/HR/, Dalibora Bernatovića /SI/. Cilj tečaja je unapređivanje tehnike sviranja harfe, učenje sistematičnog vježbanja i brzog memoriranja te rad na interpretaciji. Individualni satovi odvijat će se svakodnevno prema dogovorenom rasporedu,uz komorno muziciranje, ovisno o interesu polaznika i tehničkoj mogućnosti provedbe.
Već tradicionalno u okviru programa Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu održat će se tečaj violončela za djecu pod stručnim vodstvom prof. Maje Virant. Individualni rad profesorice sa polaznicima biti će prilagođen razini znanja i potrebama svakog sudionika. Posebice će se raditi na tehnici, tehničkim problemima, intonaciji, s naglaskom na postavi lijepog tona i interpretaciji, te sviranje uz korepetitora.
Nadalje, seminar violine pod vodstvom prof. Armina Šešeka /SI/ sadrži individualnu nastavu (9-13 sati), korepeticije, grupni rad na tehničkim problemima, čitanje s lista, predavanja polaznika tečajeva, koncerti sa diskusijom mentora i svih polaznika, te svakodnevne probe orkestra škole (16 - 20 sati).
Cilj je ovog tečaja omogućiti violinistima bolji razvoj tehnike i interpretacije, sudjelovanje u oblikovanju analitičkog i sistematičnog načina vježbanja, razvijanje glazbene memorije i glazbene interpretacije. U dogovoru s pedagogom, mogući su i posebni zadaci (korekcija tehnike, tonske vježbe...). (dp)
Preuzimanje: [dok1]
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti