Šesta 'Izgubljena ovca' 29. i 30. kolovoza

Sport
27.08.2015 10:41
D. Požarić
1
1
Po šesti će put krajem kolovoza u okolici Grožnjana biti održana cross-country utrka pod nazivom "Izgubljena ovca", jedinstveno okupljanje ljubitelja biciklizma u doista jedinstvenom prirodnom okruženju. Dvodnevna manifestacija započinje u subotu državnim prvenstvom u disciplini Eliminator, što je samo zagrijavanje za nedjeljnu utrku koja se boduje za kup Hrvatske i Međunarodni kalendar UCI-ja.
Upravo uvrštenje utrke u međunarodni kalendar pridonosi brojnosti sudionika iz nekoliko europskih država koji će se za pobjedu boriti sa najbrojnijim domaćim i slovenskim vozačima.
Raspoređeni će biti u 18 kategorija sa tri odvojena starta. Najprije će se na stazi okušati najmlađi sa početkom u 11 sati, kako bi kasnije mjesto prepustili starijima i iskusnijima, a dan će i završiti utrkom za najmlađe od 7 do 13 godina.
Posljednja utrka dana otvorenog je tipa i mogu sudjelovati sva djeca navedene starosti koja nisu članovi kluba i nemaju licence. Prilika je to da se i njima pruži mogućnost natjecanja u sigurnom okruženju i uz osjećaj natjecateljskog duha koji će ih možda kasnije potaknuti na bavljenje biciklizmom kao sportom, kažu organizatori. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti