Šentenca za pusta šjora Vakcinovića u porečkom Domu za starije i nemoćne

Lokalno
16.02.2021 15:07
Pust šjor Vakcinović
Pust šjor Vakcinović
Nakon mjeseci izolacije i ograničenih kontakata s okolinom, korisnicima porečkog Doma za starije i nemoćne osobe organizirana je mašakrana predstava koju su za njih pripremili članovi mašakarane skupine Mjesnog odbora Nova Vas, uz pomoć djelatnika Doma.
Šentencu pustu šjoru Vakcinoviću izrekao je sudac Krunoslav Koronato Capin, nakon žustre rasprave tužitelja Đina Prča i branitelja Panolina Šišmovića. Pustu se, između ostalog, sudilo i za to da „…cilo lito stoji tote u boški i na svu silu proviva provaliti u taj Dom kako bi zarazija svu tu lipu mladež. Na svu sriću, mu ni polo za rukom.“
Tužitelj ga je optužio da je…“Rovina cilo pasano lito – mladići iz Doma nisu smili hodit van iz njega, nisu smili primati posjete i zagrliti svoje najdraže. Nisu smili slaviti rođendane, plesati na feštah, nikega zagrliti i nenemu ruku dati. Nisu smili prošetati po novoj rivi, pojti u merkat, farmačiju, na mašu i cimitar, nanke, Bog mi prosti, na funerale.“, reka je tužitelj Prč, dok je branitelj Šišmišović rekao da stvari treba gledati s pozitivne strane. „Šolde su ušparali, nisu morali čuvati kreštave unuke, a nisu se nanke na rivi polomili.
Nakon svega navedenog, pustu više nije bilo spasa, a veselo društvo nastavilo je zabavu na otvorenom u dvorištu Doma, uz krafne, fritule i čaj. (ls)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti