Semaforizacija raskršća - u Poreču do Božića zeleni val na 4 raskršća?

Lokalno
05.11.2004 00:00
Izvor: dp/ŽUC
D. Požarić
1
1
1
Do sada su zamijenjeni svi semafori a primjećujemo da se kopa kolnički trak radi ugradnje senzora koji će tzv. "pametne" semafore voditi sa ciljem otvaranja prometa onim smjerom koji je opterećeniji prometom.
Sama logika upravljanja prometom nije baš "mačji kašalj" no za pretpostaviti je da će se obzirom na mali broj semafora uspjeti izvesti kvalitetno te da će nervoze vozača i potrebe da policajci po ljetnim vrućinama reguliraju promet na rubu padanja u nesvijest biti svedeni na minimum.
2

Naš sugovornik iz ŽUC-a, gospodin Valter Macuka, ing. prometa , dao nam je do znanja da su radovi počeli 25. listopada ove godine te da bi trebali trajati do 6. prosinca, što znači da će sve skupa vjerojatno profunkcionirati za točno mjesec dana.
Cilj je tih radova (koji s PDV-om koštaju milijun i tristo tisuća kuna) da se postigne tzv. "zeleni val" na najfrekventnijoj cesti u Poreču.
Izvođač radova je zagrebačka tvrtka Fanos a kooperanti su: za građevinske radove Terakop iz Poreča te za elektromontažne radove TOMIDO d.o.o. 3

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti