Sedam umjetnika na sedmoj međunarodnoj koloniji Mosaic City 2018. u Poreču

Kultura
30.04.2018 08:01
D. Požarić
1
1
Terasa „Roxy bara” kod Umjetničke škole Poreč bit će mjesto održavanja sedme po redu Međunarodne kolonija Mosaic city 2018., na kojoj će od 1. do 13. svibnja mozaike izrađivati umjetnici Đanino Božić, Sonja Milotić Šesto, Zdravko Milić, Marija Gašpar, Maja Matašin (BIH) te povratnici Darina Yaneva i Andrey Yanev (Bugarska), sudionici prve kolonije.
Tema je slobodna, a format 60x70 cm, rekao je novinarima predsjednik Društva za skrb i promicanje održivog korištenja kulturne baštine iz Poreča Dean Jovićević, podsjetivši da je šest prethodnih kolonija iznjedrilo šezdesetak mozaika smještenih na javnim mjestima i u javnim institucijama, kako bi bili čim dostupniji javnosti. Uz izložbu radova sa kolonije, u rujnu ove godine bit će izloženi i radovi članova Društva koji marljivo tijekom cijele godine rade na izradi mozaika i poboljšanju vlastitih tehnika.
-Želimo da Poreč, grad mozaika, postane referentni centar za njihovu izradu, rekao je novinarima Nenad Velenik, direktor Turističke zajednice Grada Poreča koja od početka podupire rad kolonije Mosaic City i smatra ga izvrsnim promotorom Poreča kao turističkog odredišta, njegove povijesti i kulturne baštine.
Organizator kolonije je Društvo za skrb i promicanje održivog korištenja kulturne baštine iz Poreča. Pokrovitelji su TZ Poreč i Grad Poreč, a uz tehničke pokrovitelje pomažu Pučko otvoreno učilište Poreč i Gradska knjižnica Poreč. Medijski pokrovitelji su Parentium.com i Radio Centar. (dp)
Više o temi doznajte na poveznicama:
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti