Sedam medalja za plivačice i plivače KDPSR Poreč na državnom prvenstvu u Omišu

Sport
06.08.2015 16:52
D. Požarić
1
1
Protekle subote u Omišu je održano Državno prvenstvo u daljinskom plivanju na 10 kilometara, sedmo natjecanje u Cro Cup seriji 2015. Porečki su plivači ostvarili hvalevrijedan rezultat, osvojivši pregršt medalja u raznim dobnim kategorijama. Nastupili su Natali Žgomba, Aleksandra Stević, Blanka Kvaranta, Filip Husnjak, Ivan Kukolja, Vaso Vulin, Simon B. Milanković, Antonio Žgomba, Goran Višković, Marijan Matuzović, Željko Sušek i Daniel Popović.
U aposlutnom poretku očekivani rezultati, pobjeda Matije Luke Rafaja (Triton Zagreb) u fotofinišu ispred Ivana Šitića i Duje Milana (oba KDP Split).
U ženskoj je konkurenciji pobijedila Karla Šitić (KDP Split) ispred Antonije Bulčić (KDP Split) i Nike Perčić (KDP Primorje).
Najbrži Porečan apsolutno u muškoj konkurenciji bio je Filip Husnjak (2:13:09), a najbrža cura Natali Žgomba (3:03:05).
Osvajač zlata za KDPSR Poreč bio je Goran Višković , srebra su osvojili Blanka Kvaranta , Antonio Žgomba , Vaso Vulin i Željko Sušek , a broncu Aleksandra Stević i Marijan Matuzović .
Ivan Kukolja je na proglašenju zauzimao deveto mjesto u ukupnom poretku, ali je naknadno diskvalificiran zvog nastupa u neoprenskim hlačama na što, nažalost, nije bio upozoren.
Sljedeća postaja daljinskih plivača je otok Ist, svake godine jedan od naljepših plivačkih maratona uopće. Na njemu će nastupiti samo 7 porečkih plivačica i plivača, jer se dan nakon njega u Limskom kanalu pliva Otvoreno prvenstvo Istre. (KDPSR Poreč/dp)
Preuzimanje: [dok1]

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti