SDP predstavio 13 točaka programa za 'Istru jednakih šansi'

Istra
19.02.2021 09:22
Danijel Ferić
Danijel Ferić
[slika1d]Jučer su u prostorijama SDP-a u Puli Danijel Ferić, kandidat za župana i njegova zamjenica Antonella Degrassi, te članovi izbornog stožera Mauro Jurman i Goran Subotić održali konferenciju za novinare gdje je predstavljeno 13 ključnih točaka programa za Istru jednakih šansi.
Govoreći o prostornom planiranju - ekološki osviještenom i usmjerenom na održiv razvoj - Danijel Ferić je istaknuo da će prvi korak u tom smjeru biti će ukidanje golfa na Muzilu koji je postao simbol pogodovanja investitorima i ignoriranja volje građana i građanki.
Osvrnuo se na održivo gospodarenje otpadom te je naglasio da treba zaustaviti izgradnju sušionice fekalnog mulja u sklopu Kaštijuna. Nagovijestio je i sufinanciranje izgradnje komunalne infrastrukture kako bi poduzetničke zone bile generator rasta i radni okoliš za 2.000 novih radnih mjesta.
Govoreći o viziji razvoja turizma u Istri založio se za održiv turizam koji će čuvati obalni pojas, ekološki turizam, bez projekata kojima se devastira priroda i rasprodaje zemljište na 100 godina.
Predstavljanje točaka programa za Istru jednakih šansi zaključio je Danijel Ferić istaknuvši da transparentan i otvoren županijski proračun, participativno budžetiranje, pravedni prostorni planovi, ulaganje u zeleno gospodarstvo, održiv i ekološki osviješten turizam, jačanje načela participacije građana i građanki putem lokalnih referenduma i javnim savjetovanjima, briga o starijima, ulaganje u obrazovanje, vodi u ravnopravnije društvo. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti