SDP-ovi kandidati za izbore: Anton Prekalj za načelnika

Lokalno
29.04.2009 00:00
D. Požarić
Marin Maras, Anton Prekalj i Boris Juričević
Marin Maras, Anton Prekalj i Boris Juričević
VRSAR - Tridesetosmogodišnji inženjer građevine Anton Prekalj, zaposlen kao referent u Općini, i deset godina mlađi inženjer elektrotehnike Marin Maras kandidati su SDP-a za općinskog načelnika i njegova zamjenika.
- Lista i kandidati su spremni i sposobni poboljšati stanje u Općini. Više od deset godina radim kao komunalni referent, imam solidno iskustvo i znam kako samouprava funkcionira iznutra. Zato mislim da bi trebalo poboljšati komunikaciju unutar Općine i prema vanjskim suradnicima. A osim na 13 kandidata na listi, možemo računati i na još jednu grupu aktivnih članova koji su spremni na angažman u stručnim tijelima, rekao je Prekalj prekjučer na predstavljanju.
Boris Juričević, nositelj liste i pretendent na mjesto predsjednika Općinskog vijeća, kao i druga na listi Vesna Turković, ima vijećničko iskustvo iz dva mandata. Naglašava da su na listi i tri osobe iz naselja koja u vrijeme prošlih izbora nisu bila u sastavu općine Vrsar, te da je sastav liste stranka prepustila grupi mladih aktivnih članova.
- Prosječna starost kandidata je 34,5 godina, imamo 38 posto žena i 23 posto visokoobrazovanih. Najmlađa vijećnica ima 19 godina i tek je počela studirati. Novi, mladi ljudi spremni su raditi i žele pobjedu na izborima da bi pridonijeli razvoju mjesta, rekao je Juričević. U dosadašnjem vijeću SDP je imao tri vijećnika, sada se nadaju osvojiti barem pet mandata.
S. M.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti